Published On: lun, Noi 7th, 2011

Preda: “E foarte putin probabil ca noi sa fim locul unu”

Share This
Tags

*Situatie hilara: Europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat ca PDL este, in prezent, mai izolat decat era PRM-ul in anii trecuti.

“In momentul asta suntem mai izolati decat era PRM-ul pe vremuri. Noi PDL. Trebuie sa ne raspundem la aceasta intrebare – vrem ca dupa 2012 sa mai fim la putere? Sau nu? Daca vrem cu adevarat – pentru ca raspunsul n-a fost dat, si mi se pare ca unii din partid nu mai vor sa fim la putere dupa 2012, din atitudinea lor – daca vrem cu adevarat sa fim la putere, atunci trebuie sa ne pregatim pentru diverse situatii. Unu – situatia foarte putin probabila ca noi sa fim cei care castiga scrutinul, pentru ca e foarte putin probabil ca noi sa fim locul unu. Doi – situatia mai probabila ca noi sa fim pe locul 2 sau pe locul 3, daca USL-ul nu rezista asa cum anunta diversi profeti, si atunci sa avem o disponibilitate, o capacitate de a negocia o coalitie. Inclusiv in varianta in care n-am fi primul solist”, a sustinut Preda.

El a adaugat ca toate partidele sunt, de fapt, de acord cu comasarea alegerilor locale si generale in toamna, intrucat le scuteste de un efort si o cheltuiala in plus.

Pe de alta parte, Preda a calificat Miscarea Populara si Noua Republica drept iluzii politice. “Miscarea Populara este – cum sa va spun – daca Alba ca Zapada macar este o referinta literara, Miscarea Populara nu e nici macar atat. Adica este o iluzie care si-a facut loc, in mod discret, in lumea politica, dar care nu acopera nimic (…) Nu exista sub etichetele pe care le pomenim (n.red.: Miscarea Populara si Noua Republica) ceva consistent. Exista, poate, o forma de a dilua o asteptare”, a comentat el.

Comentarii

comentariu

About the Author

-