Published On: vin, Noi 11th, 2011

Ploua cu vedete

Share This
Tags

Mai intai de toate se cere a afla ce se intelege prin sintagma de “vedeta”! Potrivit unor dictionare in uz, gasim urmatoarea definitie: “actor sau actrita care detine un rol principal intr-un film sau intr-un spectacol; persoana cu renume (in sport, in muzica etc.)

Pornind de la aceasta definitie si completand sensul cu idei de bun simt, trebuie sa recunoastem ca in spatele unei “vedete” autentice se ascunde valoarea, talentul de exceptie, realizar ice depasesc mult media in domeniul respective. Ori, o asemenea notorietate publica iI asigura unei vedete aura de celebritate; la (vedeta!) este recunoscuta de majoritatea populatiei.

Mai este ceva de spus aici! Anume ca celebritatea nu se obtine oricum, ci dubland talentul innascut printr-o munca asidua, printr-o autoperfectionare continua. Celebrul inventator American Edison definea geniul ca representand unu la suta inspiratie si 99% transpiretie (deci munca) si Edison nu a aspirat la calitatea de “vedeta”, caci, in adevar sintagma se potriveste, ca regula generala, doar realizarilor din domeniul artistic!

Pe meleagurile dambovitene se intampla ca “ploua cu vedete”. Luati in mana orice tabloid, deschideti orice canal TV si veti avea avea imaginea completa a abundentei de asa zise vedete, orice fata cu buricul gol cu sanii revarsati disgratios in vazul lor cvasitotal, top-modele a caror singura realizare notabila consta in niste scandaluri de proportii cu iz sexual sI nu numai.

Nu le fac vinovate doar pe aceste fiinte cu “fizic”, clar aproape “goale” ca intellect sI culturea generala! Nu, vinovate se fac, in egala masura, televiziunile, tabloidele care permit si incurajeaza asemenea aparitii insolite, infatuate peste masura, dar repet, “goale” de continut. Si are de perdut conceptual de “vedeta authentica”.

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-