Published On: mie, Noi 30th, 2011

Pescuitul ilegal e in floare

Share This
Tags

Marti, 29 noiembrie a.c., in jurul orei 13.00, o patrula de jandarmerie din cadrul Detasamentului Oprisenesti a depistat, in orasul Insuratei, un barbat care comercializa in mod ilegal peste.

Cel in cauza, M. Ghilase, de 49 ani, domiciliat in judetul Constanta, a fost identificat pe strada Lacu Rezi, in timp ce oferea spre vanzare peste din specia „caras” din portbagajul autoturismului proprietate personala marca Dacia 1310.

Cantitatea de 66 kg. peste din specia caras provenit din pescuit a fost confiscata, iar barbatului i-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit”.

Mai tarziu, in aceeasi zi, o alta patrula de jandarmerie a depistat o persoana, in zona Bazinului nr. 1 din apropierea orasului Ianca, in timp ce pescuia cu ajutorul unei plase monofilament. Jandarmii l-au legitimat si au stabilit ca este L. Ionel, in varsta de 43 ani, domiciliat in orasul Ianca.

Plasa monofilament in lungime de 60 m a fost ridicata in vederea continuarii verificarilor, iar barbatului i-au fost intocmite actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de „detinere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament ”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 64, lit. „m” din O.U.G. 23 din 05.03.2008.

Comentarii

comentariu

About the Author

-