Published On: mie, Noi 9th, 2011

Pensiile si salariile vor fi inghetate in 2012

Share This
Tags

Camera Deputatilor a adoptat ieri ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza statutul pensiilor si al salariilor din Romania in urmatorul an. Astfel, 146 de deputati au votat “pentru”, 104 “impotriva”, iar 4 s-au abtinut de la vot, fapt care a dus la clarificarea situatiei incerte a veniturilor din 2012.

Mirajul cresterilor salariale s-a volatilizat deci, desi de facto asa-zisele cresteri invocate nu erau decat anemice reveniri la cuantumul de dinainte de fatidica zi de 6 mai 2010. In acea zi, Traian Basescu anunta taierile masive de 25% pentru bugetari, ceea ce a socat opinia publica.

Asadar, urmare a votului de ieri, mai multi parlamentari din tabara Opozitiei au spus ca vor contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei acest proiect de lege, motivand ca nu respecta conditiile legale.

Eugen Nicolaescu de la PNL aminteste ca in aceste conditii, noua lege a pensiilor, care urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2012, se va amana cu un an, conform noii decizii a Camerei Deputatilor. Mai mult, si social-democratii se arata impotriva acestui proiect de lege, Mircea Dusa si Viorel Stefan intarind dorinta opozitiei de a contesta proiectul la Curtea Constitutionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-