Published On: mie, Noi 9th, 2011

Parlamentarii sar in “ajutorul” colegilor absenti si voteaza in locul lor

Share This
Tags

Votul la mai multe maini se dovedeste a fi o practica uzuala in Parlamentul Romaniei. Desi obiceiul a fost facut celebru de parlamentarii din tabara Puterii, iata ca nici colegii lor din Opozitie nu se lasa mai prejos si incalca regulile privind votul. Astfel, jurnalistii prezenti in sala in momentul unui vot l-au filmat pe presedintele Comisiei pentru Abuzuri din Camera Deputatilor care, culmea, este de la PSD. Ioan Stan a votat cu trei cartele, in locul unor colegi care lipseau din sala si deci, si de la vot. Desi aceasta practica este ilegala, tocmai cineva din Comisia pentru Abuzuri incalca regulile.

Mai mult, si deputatii Ana Gheorghe si Ion Dumitru, tot de la PSD, au votat si ei in locul unor colegi care absentau de la vot, distrugand mitul conform caruia doar parlamentarii Puterii sunt campioni la votul la doua maini.

Fiind luat la intrebari de catre jurnalisti, Ioan Stan a recunoscut senin ca nu a votat numai in numele sau, ci si in numele altor colegi care lipseau de la vot, dar ca numarul exact al colegilor pe care i-a “ajutat” nu il mai retine.

In schimb, colegii sai de partid Ana Gheorghe si Ion Dumitru au votat numai pentru un singur coleg, conform ilegalitatii devenite obicei, a votului la doua maini. Cand a fost intrebata cu privire la acest lucru, deputatul Ana Gheorghe isi recunoaste greseala si marturiseste, copilareste desigur, ca nu va mai proceda niciodata astfel si ca ii pare rau pentru ce a facut.

Pana in momentul de fata, recordul in ceea ce priveste votul la mai multe maini este detinut de catre deputatul PDL Valentin Rusu, care a votat de nu mai putin de 26 de ori in cadrul aceleiasi sedinte, motiv pentru care Uniunea Social-Liberala a facut o sesizare cu privire la acest lucru, sesizare care a ramas insa fara niciun rezultat pana in prezent din partea Comisiei Juridice, desi a trecut mai bine de o luna de la depunere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-