Published On: lun, Noi 21st, 2011

Opozitia se pregateste pentru suspendarea lui Traian Basescu

Share This
Tags

Invitat duminica seara in cadrul unei emisiuni de televiziune, vicepresedintele Partidului Social-Democrat, Titus Corlatean, a declarat ca in prezent Uniunea Social-Liberala poarta o serie de discutii in vederea intrunirii numarului necesar de voturi in Parlament, pentru inceperea demersului de suspendare din functia de Presedinte al Romaniei a lui Traian Basescu. “Faptul ca astazi suntem mai putini nu trebuie sa ma impiedice sa spun foarte clar ca atunci cand Constitutia este incalcata, este incalcata si ca o astfel de fapta se sanctioneaza cu suspendare si demitere, este obligatia mea ca partid de opozitie si ca opozitie sa spun acest lucru. Lucram la o majoritate care sa permita aceasta operatiune a suspendarii, in toate orizonturile politice”, a mai adaugat Corlatean, lasand sa se inteleaga ca discutiile nu se poarta la nivel interpartinic, ci individual, cu anumiti parlamentari ai Puterii.

Co-presedintii Uniunii Social-Liberale, Victor Ponta si Crin Antonescu, au cerut saptamana trecuta juristilor din cadrul partidelor pe care le conduc sa elaboreze un raport de evaluare prin care sa se analizeze posibilitatea suspendarii din functie a lui Traian Basescu. Motivele invocate de cei doi politicieni sunt legate de refuzul Presedintelui de a pune in aplicare legea indexarii anuale a pensiilor raportate la rata inflatiei, precum si referitoare la refuzul sau de a respecta hotararile judecatoresti ramase definitive si irevocabile pe care bugetarii care au dat in judecata statul le-au castigat.

In replica la initiativa Uniunii Social-Liberale, premierul Emil Boc a declarat ca acest demers nu face decat sa demonstreze inca o data ca opozitia nu vede realitatea si ca cei din USL vor sa foloseasca bugetul limitat al tarii pentru masuri populiste ieftine.

Presedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta, a declarat ca Presedintele Traian Basescu a dat dovada de iresponsabilitate atunci cand a spus ca “indiferent de decizia CCR, nu sunt bani”, pentru ca cetatenii vor intelege ca nici ei nu mai sunt obligati sa respecte legea, fapt care va duce la instalarea unui stat anarhic. Mai mult, Victor Ponta spune ca daca Traian Basescu nu receptioneaza semnalul lor, Uniunea Social-Liberala nu va avea nicio ezitare in a declansa procedura de suspendare a Presedintelui.

Comentarii

comentariu

About the Author

-