Published On: mar, Noi 8th, 2011

Nepasare, chiar si in curtea spitalului

Share This
Tags

Un barbat din Iasi a fost adus la spitalul din oras cu un taxi, fiind in stare de inconstienta. In fata acestei situatii, te-ai fi asteptat ca persoana sa primeasca imediat ingrijiri medicale, fiind la doi pasi de intrarea in spital. Se pare insa ca lucrurile au stat exact invers in cazul acestui barbat, care a fost lasat sa zaca in curtea spitalului, desi pe langa el au trecut mai multi medici care nu au reactionat in niciun fel.

Mai mult, la un moment dat, langa barbat isi fac aparitia doua ambulante, care pleaca insa fara a-l prelua, fapt ce denota ca nu venisera pentru el.

Presa locala sustine ca barbatul mai fusese inainte si la alt spital, de acolo fiind redirectionat catre Spitalul  Parhon, unde se pare ca a fost ignorat de cadrele medicale.

Avand in vedere ca pana si Fondul Monetar International a recunoscut faptul ca Sanatatea in Romania primeste mult prea putini bani in raport cu nevoile din sistem, probabil se sistasera internarile din motive financiare.

In schimb, plimbatul pacientilor intre doua-trei spitale inainte de internare este un lucru deja obisnuit la noi, cadrele medicale invocand in aceste situatii ca pacientul prezinta afectiuni care nu pot fi tratate in unitatea lor.

Se pare ca reforma lui Cseke nu a dat niciun rezultat, imbunatatirile din sistemul de sanatate lipsind cu desavarsire. Sau poate nu le vedem noi …

Comentarii

comentariu

About the Author

-