Published On: Soare, Noi 13th, 2011

Ministerul Sanatatii isi va primi, in sfarsit, banii pentru arierate

Share This
Tags

Surse oficiale sustin ca Guvernul are in plan o rectificare bugetara negativa pentru majoritatea ministerelor, rectificare ce va fi pusa in practica la sfarsitul acestei luni.

Exista insa si o veste buna: Ministerul Sanatatii va primi banii necesari platii arieratelor, in ciuda faptului ca incasarile la buget au fost sub asteptari.

Aceasta este a doua rectificare bugetara din anul in curs, si desi prognozele erau favorabile, se dovedeste a fi in sens negativ pentru majoritatea ministerelor din arcul guvernamental, principalul motiv invocat fiind veniturile scazute aduse de sectorul agricultura.

Astfel, desi productia in acest sector a fost una destul de buna, in final banii care intra in buget nu sunt atat de multi pe cat s-au asteptat autoritatile, avand in vedere slaba fiscalizare si imensa evaziune fiscala din agricultura, de care toti sunt constienti, dar impotriva careia nimeni nu ia nicio masura eficienta de stopare, sau macar limitare.

Taierea din bugetele ministerelor se va opera numai in cazul in care Romania nu reuseste sa depaseasca tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, pentru anul 2011. In acelasi timp, principala sursa pe care Guvernul se bazeaza pentru a acoperi nevoia de bani este reprezentata de economiile facute in bugetul de somaj, avandu-se in vedere numarul mai mic de someri pe care il are Romania in 2011, fata de cel prognozat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-