Published On: lun, Noi 28th, 2011

Marea amageala a disponibilizarilor din administratia centrala

Share This
Tags

L-am auzit zilele trecute pe ministrul de interne amenintand ca e posibil ca in 2012 sa fie disponibilizari in cadrul Ministerului de Interne. In general, ideea disponibilizarilor adica, mai pe romaneste, a datului afara din administratia centrala este adesea vehiculata. Eu doresc sa transmit un mesaj de liniste lucratorilor din administratia centrala: in ultimii trei ani mai nimeni nu a fost dat afara din serviciu in administratia centrala si nici nu va fi dat afara anul viitor. Toata aceasta trambitare legata de disponibilizari nu are decat scopul de a arata cat de reformator e acest Guvern buimac si, mai ales, de a baga spaima in bugetari sa nu mai cracneasca in front.

Ca sa vedeti ca toata campania de disponibilizari e doar fictiune ca si, de altminteri, defaimarile anti-liberale cum ca noi am fi incarcat schemele guvernamentale, iata cifrele neinduplecate : posturile ocupate in bugetul de stat (personalul ministerelor, indeosebi) erau, in anul 2008, in numar de 338.727.

La sfarsitul anului 2010 numarul posturilor ocupate era de 334.533, adica mai redus cu 4.194 de posturi. Daca socotim ca numarul pensionarilor a fost, ca ordin de marime, de peste 25.000, puteti observa si singuri cam ce reforma s-a facut in privinta personalului bugetar. Practic, PIB s-a redus cu 9%, iar personalul bugetului de stat cu 1,2%.

In ce priveste intregul sector public, principalele victime ale « reformei » au fost insotitorii persoanelor cu handicap si suplinitorii din mediul rural. In total, peste 60.000 de persoane din invatamantul preuniversitar si din domeniul sanitar si-au pierdut locul de munca! Cat despre restul administratiei centrale, cum spuneam, procentul de reducere este de sub 2%, adica cu mult sub numarul pensionarilor.

Cu alte cuvinte, marea reforma a administratiei centrale nu e decat o rafuiala cu niste asistente sanitare si niste suplinitori lipsiti de aparare. Unde sunt zecile de mii de angajati inutili din administratia centrala a guvernarii liberale ? Daca ar fi existat aceste angajari si, in plus, daca erau inutile, de ce nu ati redus posturile acelea, domnilor guvernanti ?

Intrebari grele pentru cei care au bunul simt sa si raspunda la ele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-