Published On: joi, Noi 17th, 2011

Locuitorii din cartierul Lacu Dulce se pot bucura de noul parc

Share This
Tags

*IERI LOCUITORII CARTIERULUI LACU DULCE S-AU BUCURAT DE INAUGURAREA PARCULUI DIN ZONA. * LA ACEST EVENIMENT AU PARTICIPAT ATAT AUTORITATILE LOCALE CAT SI LOCALNICII DIN ZONA

In ciuda frigului de afara, ieri brailenii s-au adunat in numar mare, in cartierul Lacu Dulce pentru inaugurarea parcului din zona. La acest eveniment au participat atat autoritatile locale cat si presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu de la Bucuresti.

Proiectul ,,Extindere spatii verzi prin realizarea unui parc in cartierul Lacu Dulce” în Municipiul Braila s-a implementat prin Programul National de Îmbunatatire a Calitatii Mediului. Cu o suprafata de teren de 40 699,00 mp, acest proiect cuprinde 19274 mp de spatii verzi, 8127 mp de alei ecologice, 8238 mp de drumuri, dar si retele apa, canalizare, electrice si de iluminat.

Proiectul a pornit initial la jumatate, pe 2 ha si 2 milioane  de lei de la fondul pentru mediu. Autoritatile locale au facut un efort si au dublat atat suma cat si suprafata initiala de investitie.

Finantarea proiectului s-a facut atat de la bugetul local cât si de la Fondul pentru Mediu. Valoarea totala a lucrarilor de executie este de 4,5 milioane de lei, realizarea acestui obiectiv de investitii având un impact pozitiv asupra mediului prin marirea spatiului verde pe cap de locuitor la nivelul localitatii .

La inaugurarea Parcului a participat si Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, domnul Gheorghe Popescu care s-a declarat foarte bucuros de acest proiect . “Sunt bucuros ca desi traim o perioada nu foarte propice din punct de vedere economic, iata criza isi vede efectele in toata lumea, in tari foarte puternic dezvoltate si desigur nici noi nu am scapat de acest lucru, totusi reusim acolo unde exista responsabilitate si exista implicare, sa punem la punct si proiecte de investitii cu efecte benefice pentru toata lumea, si pentru locuitorii municipiului Braila” a declarat Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Totodata, atat autoritatile brailene, cat si presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, s-au bucurat de buna colaborare si de finalizare a doua importante proiecte pentru Braila in ciuda orientarilor politice. “Rezultatele bune se obtin acolo unde se dau de-o-parte toate ideile astea de aparteneta politica si facem corp comun si ducem proiectele mai departe si uitati un exemplu clar aici la Braila. Discutam de un primar reprezentant al opozitiei, dar nu a simtit niciodata ca este deranjat pentru faptul ca este reprezentant al unui alt partid, din potriva am lucrat in niste conditii absolute normale cu finantarea asigurata la timp si consecinta este, dupa cum vedeti, ca proiectele se dezvolta si se si finalizeaza.” a declarat multumit presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, domnul Gheorghe Popescu.

Realizarea acestui obiectiv de investitii bucura multi braileni, avand totodata un impact pozitiv asupra mediului prin marirea spatiului verde pe cap de locuitor la nivelul localitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-