Published On: vin, Noi 18th, 2011

Legenda din Casa cu Stafii, alimentata de o noua descoperire

Share This
Tags

Cu ocazia lucrarilor de reabilitare incepute la imobilul din Str. Ana Aslan nr. 29, muncitorii au descoperit joi un schelet ingropat in subsolul cladirii. La fata locului si-au facut aparitia criminalistii din cadrul Politiei Municipiului Braila, care au inceput cercetarile.

Arheologii de la Muzeul de Istorie sunt si ei interesati de descoperire, ei incepand sa sape in cautarea de posibile alte relicve ingropate in acel loc. Din spusele specialistilor de la Muzeu, scheletul se afla acolo de foarte mult timp, iar pozitionarea oaselor indica o inmormantare in stil crestin.

Descoperirea alimenteaza legenda conform careia in acest imobil a avut sediul dupa razboi un comandament sovietic si ca subsolul a fost locul unor fapte foarte violente si crime comise impotriva celor care nu agreau sistemul comunist.

Casa de pe strada Ana Aslan a intrat in reabilitare in urma cu cateva luni, finantarea provenind de la Uniunea Europeana, iar proprietarul de drept in acest moment este Consiliul Judetean Braila. Administratia locala are in plan infiintarea in aceasta locatie a unui centru multicultural

Comentarii

comentariu

About the Author

-