Published On: mie, Noi 23rd, 2011

Ion lliescu a votat pentru excluderea lui Geoana

Share This
Tags

Marti seara, Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat, format din toti presedintii de organizatii judetene din tara, s-a intrunit pentru votul privind propunerea de excludere a lui Mircea Geoana din randurile lor formulata de Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a PSD in urma cu aproape doua saptamani.

Majoritatea celor prezenti au votat in favoarea excluderii lui Mircea Geoana din partid, iar Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus ca a votat si el “ca toata lumea”, confirmand votul sau in favoarea excluderii. Veteranul partidului din opozitie a mai declarat ca spera ca aceasta decizie va aduce un suflu nou in formatiune, fiind un castig atat in plan politic, cat si in plan moral.

Printre lucrurile imputate lui Geoana a fost amintita si contributia sa la pierderea alegerilor in favoarea lui Traian Basescu in 2004, cat si a celor din 2009. In replica la declaratia lui Mircea Geoana dinainte de ziua votului, conform careia Ion Iliescu si Adrian Nastase ar fi adevaratii lideri ai Partidului Social-Democrat, si nu Victor Ponta, reactia Presedintelui de Onoare a fost scurta si taioasa: “N-a invatat nimic din pierderea alegerilor”.

Dupa mai bine de patru ore de dezbateri, situatia votului a fost de 50 pentru, cinci impotriva excluderii, iar trei membri s-au abtinut de la vot, respectiv Presedintele organizatiei judetene Braila, Gheorghe Bunea-Stancu, Presedintele organizatiei judetene Ialomita, Silvian Ciuperca si Presedinta PSD sector 6 Bucuresti.

Cu privire la ipoteze conform careia mai multi membri din PSD se gandesc sa il urmeze pe Mircea Geoana in afara partidului, Ion Iliescu a sustinut ca aceasta idee nu e decat o iluzie.

Ieri dimineata, Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a depus la Biroul Permanent al Senatului cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de Presedinte al Senatului si a solicitat intrunirea de urgenta a acestui for legislativ pentru a lua in discutie cererea sa. La ora 12 a inceput sedinta, majoritatea plenului votand pentru revocarea din functia de Presedinte al Senatului. La Secretariatul Senatului a fost inregistrata decizia de marti seara a Comitetului Executiv National al PSD, consfintind astfel plecarea definitiva a lui Mircea Geoana din partid.

Cu toate acestea, fostul candidat la Presedintia Romaniei a sustinut frecvent ca dupa excludere el nu se va retrage din viata politica romaneasca, cei mai multi invocand planurile sale de intemeiere a unei noi formatiuni pe scena politica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-