Published On: mar, Noi 8th, 2011

Frunda, posibil viitor presedinte al Romaniei

Share This
Tags

De cateva zile, de cand PSD-ul este decis sa il schimbe pe Mircea Geoana din functia de Presedinte al Senatului, mai multe nume au fost vehiculate in ceea ce priveste persoana care il va inlocui. Primul nume facut public a fost cel al lui Titus Corlatean din partea PSD, dar si Vasile Blaga(PDL) si Cristian Diaconescu(UNPR) sunt pe lista posibililor inlocuitori. In ultimele ore a aparut Gyorgy Frunda de la UDMR ca favorit pentru conducerea Senatului dupa plecarea lui Geoana.

O alta varianta luata in calcul este ca Mircea Geoana sa ramana la conducerea Senatului, insa cu sustinerea Puterii, dar propunerea care il vizeaza pe Frunda este cu atat mai plauzibila, cu cat PSD-istii par a fi dispusi sa il voteze pe politicianul maghiar.

In aceasta perspectiva, daca Gyorgy Frunda ar deveni Presedintele Senatului Romaniei, adica al doilea om in stat, el este cel care ar asigura interimatul Presedintiei in eventualitatea in care actualul presedinte, Traian Basescu, nu si-ar mai putea duce la bun sfarsit al doilea mandat de la Cotroceni. Pe scurt, Frunda ar deveni presedintele Romaniei. O ipoteza socanta din mai multe puncte de vedere, cel mai important fiind acela ca in aceasta situatie el ar fi primul Presedinte de etnie maghiara din istoria Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-