Published On: mar, Noi 15th, 2011

Fortino Ianca este campioana de toamna, dupa ce a invins si pe Vointa Sutesti!

Share This
Tags

* podiumul este completat de Victoria Traian si FC Tufesti

La sfarsitul saptamanii trecute, pe sapte terenuri ale judetului Braila au avut loc partidele etapei a 13-a (ultima a turului) din cadrul ligii a IV-a brailene la fotbal, runda care a fost oarecum dominata de formatiile vizitatoare. Acestea au reusit sa obtina doua victorii si alte doua rezultate de egalitate intr-o etapa in care gazdele s-au impus doar in alte trei situatii, si in care s-au marcat in total un numar de 36 de goluri (23 gazdele si 13 oaspetii).  Unul dintre scorurile acestei ultimei etape a turului de campionat, l-am consemnat la Ianca, acolo unde Fortino din localitate a invins cu 6-1 pe Vointa Sutesti, si astfel echipa finantata de Fanel Baluta incheie sezonul pe primul loc al clasamentului fiind campioana de toamna a ligii a IV-a brailene, cu 36 de puncte, in timp ce invinsa ei va „ierna” pe locul 10 cu numai 12 puncte. Pozitia secunda a podiumului este ocupata de Victoria Traian, formatie care a acumulat 34 de puncte dupa victoria cu 2-1 de pe terenul echipei CS Faurei (locul11 cu 12 puncte), dar oaspetii s-au impus abia dupa ce gazdele au condus cu 1-0, reusind golul vioctoriei abia in minutul 88!

Ultima treapta a podiumului este ocupata in continuare de FC Tufesti, echipa care a acumulat acum 33 de puncte dupa ce a realizat scorul etapei, 8-0, cu „lanterna rosie” Victoria Dedulesti, aceasta din urma fiind singura formatie care nu are niciun punct dupa 13 etape! Cea mai categorica victorie in deplasare din aceasta etapa a obtinut-o Dunarea Gropeni, dupa succesul cu scorul de 5-0 obtinut pe terenul echipei Vointa Gaiseanca! Dupa acest triumf Dunarea Gropeni se afla pe locul patru cu 25 de puncte, in timp ce Vointa Gaiseanca este penultima, cu numai 7 puncte! Un succes facil, cu scorul de 4-1, l-a obtinut si Sportul Chiscani in disputa de pe teren propriu cu Victoria Cazasu, victorie care urca echipa antrenata de Georgel Pascu pe locul cinci cu 23 de puncte, iar formatia din Cazasu stationeaza pe locul sapte cu 18 puncte.

In ultimile doua mpartide ale acestei ultime etape a turului ligii a IV-a brailene la fotbal am consemnat doua meciuri incheiate la egalitate, ambele cu acelasi rezultat: 2-2! Este vorba de partidele dintre Avantul Mircea Voda (locul 12 cu opt puncte) – Vointa Visani (locul noua cu 17 puncte), si Viitorul Galbenu (locul opt cu 18 puncte) – Siretul Vadeni (locul sase cu 23 de puncte). Dar cum conducerea AJF Braila a hotarat ca in aceasta toamna sa se dispute si primele doua etape din retur, in prima runda a returului va avea loc si derby-ul campionatului, adica meciul dintre primele doua clasate: Fortino Ianca -  Victoria Traian, partida care se va juca pe terenul primeia dintre ele!

Dar pana atunci va prezentam rezultatele finale si marcatorii acestei ultime etape a turului de campionat al ligii a IV-a la fotbal brailene:

Avantul Mircea Voda – Vointa Visani 2-2 (1-1)

Staret (42), Paun (75)/ A. Radu (15, 90)

Viitorul Galbenu – Siretul Vadeni  2-2 (1-1)

C.Andrei (44), S. Andrei (72)/ E. Stan (45), M. Stan (78)

CS Faurei – Victoria Traian  1-2 (1-1)

Cristea (10)/ Barbu (41), Anghel (88)

Fortino Ianca – Vointa Sutesti  6-1 (3-1)

Postolea (29), Irimia (32, 55), S. Butiseaca (33), Predescu (54), Stanciulescu (min. 71)/ Calin (35)

Vointa Gaiseanca – Dunarea Gropeni  0-5 (0-3)

Buhai (1, 13), Durbaca (16), Matei (66), Bogdan (87)

Sportul Chiscani – Victoria Cazasu  4-1 (1-1)

Gheorghita (20, 49), Jercaianu (48), Craciun (93)/ Tanase (31)

FC Tufesti – Victoria Dedulesti  8-0 (3-0)

Ghioca (12), Banciu (20), Ionita (43), tugui (47, 76), Popartac (59), Neta (70), Cazan (87)

Etapa viitoare, a 14-a (prima din retur), programeaza sambata 19 noiembrie urmatoarele partide:

Vointa Visani – Victoria Dedulesti

FC Tufesti – Victoria Cazasu

Sportul Chiscani – Dunarea Gropeni

Fortino Ianca – Victoria Traian

CS Faurei – Siretul Vadeni

Viitorul Galbenu – Avantul Mircea Voda

Valentin Constantinescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-