Published On: vin, Noi 25th, 2011

Fabrica Nokia se inchide mai devreme decat era prevazut

Share This
Tags

*Conducerea fabricii Nokia de la Jucu, judetul Cluj, a decis sistarea cu o luna mai devreme a activitatii, pe motiv ca nu mai sunt comenzi

Din datele oferite de liderul de sindicat Nokia Metal, la sfarsitul lunii noiembrie, fabrica se va inchide complet, iar pentru angajatii care au intrat in schimb vineri, a fost ultima lor zi de munca. Mai mult, se pare ca decizia luata este una definitiva, deoarece comenzile fabricii care veneau in Romania au fost deja redirectionate catre alte fabrici ale Nokia din lume.

Astfel, cei 500 de angajati care au lucrat in ziua de vineri la Jucu vor fi primii care vor pleca, fiecare primind din partea companiei finlandeze un telefon mobil. Restul de peste 1.800 de angajati vor parasi treptat, pana la 30 noiembrie, unitatea de la Cluj, ramanand numai cei desemnati pentru dezasamblarea liniilor de productie pentru a fi mutate la fabrica din Asia. Cat priveste salariile oamenilor, acestia isi vor primi banii pentru perioada decembrie-martie, urmand ca din aprilie sa se demareze procedura platilor compensatorii negociate cu reprezentantii conducerii companiei.

De asemenea, liderul de sindicat Valentin Ilcas a mai precizat ca angajatii isi vor primi pe data de 10 decembrie prima de Craciun constand in suma de 200 de lei, iar pana in luna martie 2012 se vor organiza pentru angajatii disponibilizati de la Jucu o serie de cursuri de recalificare. Mai mult, cei care vor sa isi continue studiile sau sa inceapa propria afacere pot aplica in cadrul Nokia pentru un ajutor de 500 de euro, intocmindu-se liste cu doritorii in acest sens.

Comentarii

comentariu

About the Author

-