Published On: lun, Noi 28th, 2011

Eutanasierea cainilor in masa – o solutie extrema la Braila

Share This
Tags

*Autoritatile brailene incearca sa rezolve problema cainilor comunitari intr-un mod cat mai omenesc, excluzand eutanasierea acestora.

Cetatenii braileni nu mai vor sa mai aiba caini pe strazi dar nu accepta nici eutanasierea acestora asa ca primarul Aurel Simionescu incearca sa gaseasca o solutie de mijloc. Acesta vrea sa faca un program pe o perioada cat mai lunga si sa organizeze o sterilizare in masa. “Pentru cainii care sunt violenti, bolnavi, batrani se aplica un anumit grad de eutanasiere, altii sunt sterilizati sau raman pentru tratament la adaposturi. Nu este un lucru schimbat, dar nu sunt dispus sa facem acum referendum ca sa cheltuim 4 miliarde de lei pe acest referendum ca sa aflam ceva ce stim, mai degraba facem un alt adapost. Putem sa facem consultari, niste sondaje dar ceea ce inseamna referendum, o chestiune care costa si care imi da un semnal pe care il stiu. Cetatenii nu vor sa aiba caini pe strada dar nu vor nici eutanasierea acestora si intre aceste doua pozitii trebuie sa vedem un program a la long care inseamna sterilizarea in masa, care inseamna pastrarea in adaposturi a unui numar mai mare de caini si o implicare mai mare a cetatenilor de toate felurile. Un program de 3-4 ani de zile care sa insemne sterilizare in masa si pe cale naturala si sa se diminueze prezenta cainilor pe strada si celelalte elemente alternative care inseamna adpostul de animale, eutanasiere pentru cei care sunt in situatia asta si asa mai departe,” a declarat primarul Aurel Simionescu.

Edilul sef apeleaza la bunatatea oamenilor iubitori de animale si ii indruma pe acestia spre adoptia animalelor de la adapost.” Ramane partea de adoptie, unde o sa-i invitam, sigur, pe iubitorii de animale sa o faca. Mai am o solicitare de la cineva care spunea ca are un teren sI ca vrea sa faca un adapost dar nu stie de ce anume are nevoie” a declarat Aurel Simionescu.

Primarul Brailei cauta soluti pentru a exclude eutanasierea cainilor in masa, apeland la aceasta metoda doar daca este intr-adevar necesar si solicita brailenilor sa se implice in aceasta problema.

Comentarii

comentariu

About the Author

-