Published On: lun, Noi 28th, 2011

E sigur: UDMR il va sustine pe Vasile Blaga la sefia Senatului

Share This
Tags

Partidele din coalitia de guvernare, respectiv PDL, UDMR, UNPR si minoritatile nationale, au ajuns la un acord in privinta candidatului Puterii la sefia Senatului. Astfel, din primele informatii reiese ca principalul nume de pe lista posibililor candidati PDL este cel al lui Vasile Blaga si ca maghiarii au renuntat la propriul lor candidat in favoarea conducerii de catre UDMR a inca unui minister in cadrul Guvernului.

Premierul Romaniei, Emil Boc, este convins ca functia de Presedinte al Senatului va fi detinuta de candidatul PDL, concluzionand ca, astfel, coalitia va avea acest post.

Vicepresedintele Partidului Democrat-Liberal, Elena Udrea, a declarat ca pana in prezent politicienii despre care s-a discutat in partid ca posibili candidati din partea coalitiei sunt Vasile Blaga si Radu Berceanu, dar ca numele se va decide in cadrul sedintei Biroului Permanent National al PDL.

Momentan, interimatul functiei de Presedinte al Senatului este asigurat de catre vicepresedintele acestei Camere, Petru Filip, urmare a revocarii din functie a lui Mircea Geoana, de saptamana trecuta.

Cu toate acestea, lupta pentru conducerea Senatului nu se anunta una usoara, deoarece exista zvonuri ca si UNPR ar vrea sa-si propuna propriul candidat, in persoana lui Cristian Diaconescu, iar PSD sustine in continuare ca sefia Camerei Superioare li se cuvine lor de drept, in caz contrar manifestandu-si intentia de a contesta la Curtea Constitutionala decizia care urmeaza a fi luata. Partidul Social-Democrat il trimite in cursa pentru Senat pe juristul Titus Corlatean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-