Published On: vin, Noi 11th, 2011

Curtea de Apel Cluj a decis arestarea primarului Sorin Apostu

Share This
Tags

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care fusese retinut pentru luare de mita in forma continuata, a primit joi noapte de la magistrati decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile. Decizia il priveste si pe directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia.

In replica, Gheorghita Mateut, avocatul lui Sorin Apostu declara ca atat el, cat si clientul sau sunt surprinsi de decizia instantei, deoarece, considera el, nu exista la dosar probe concludente care sa il incrimineze pe primar.

Avocatul spune ca magistratii au luat aceasta decizie numai in baza unei declaratii de invinuit, cea a Astaziei Droniuc, o femeie de afaceri din Cluj care a participat la anumite licitatii organizate de Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, instanta sustine ca exista indicii temeinice ca Apostu si Stoia ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului, ca intentioneaza sa comita si alte fapte similare si ca reprezinta un pericol pentru ordinea publica, motive in baza carora s-a si dispus arestarea.

Avocatul lui Simion Muresan, si el invinuit in acest dosar, sustine ca Astazia Droniuc a declarat in fata anchetatorilor ca i-a dat mita lui Sorin Apostu in valoare de 49.000 de euro, mascata sub forma unui contract de consultanta incheiat intre aceasta si sotia primarului, Monica Apostu.

Avocatii lui Sorin Apostu si Calin Stoia au declarat pe loc recurs impotriva deciziei judecatorilor clujeni, recurs care urmeaza sa fie judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-