Published On: lun, Noi 21st, 2011

CJ Braila a readus stralucirea de altadata unei cladiri – simbol

Share This
Tags

* noul sediu al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila si-a deschis astazi portile

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila dispune de astazi de un sediu modernizat, care se ridica la nivelul activitatilor desfasurate de elevii centrului. Vechiul sediu din Piata Traian nr. 2 si-a deschis ieri portile, intampinandu-i pe oameni intr-un cadru nou si renovat, gata pentru alte proiecte ambitioase de conservare si promovare a culturii traditionale.

Realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Braila, reabilitarea cladirii din Piata Traian nr.2, este un proiect cu o valoare totala de 4.064.611,68 lei, care are ca scop dezvoltarea turismului in judetul Braila prin valorificarea unicitatii patrimoniului cultural traditional al judetului.

Odata cu reabilitarea si cu punerea in valoare a sediului Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, autoritatile spera la o crestere a ponderii turismului si culturii brailene, ca factor care stimuleaza cresterea economica a regiunii, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului. Cresterea numarului de turisti, prin valorificarea potentialului turistic cultural local si regional pe piata turistica nationala si internationala, modernizarea utilitatii aferente obiectivului de patrimoniu: instalatii electrice de iluminat, prize si curenti slabi, echipament sanitar, instalatii de incalzire, cresterea calitatii resurselor umane in sectorul turistic reprezinta un obiectiv al CJCPCT Braila.

Activitatile specifice proiectului de reabilitare a CJCPCT Braila au constatat in executia lucrari de reabilitare a fatadelor cladirii fara alternarea imaginii acesteia : inlocuire tamplarie exterioara, reparare si refacere ancadramente si ornamente, refacere finisaje exterioare, rectificare linie acoperis, refacere grilaj decorativ, lucrari de amenajari interioare : realizarea de noi cai de acces si evaluare, foaier, remodelare scara principala, termoizolare planseu, finisare fisuri si crapaturi, verificare si inlocuire grinzi si alte componente din lemn, revizuire sarpanta, stresini, glafuri, jgheaburi si burlane.

La inaugurare au fost atat autoritati brailene cat si reprezentanti ai institutiilor de cultura din Braila, ai Bibliotecii Judetene, ai Teatrului Maria Filotti, precum si de la Teatrul de copii “Carabus” si Scoala Populara de Arte Braila, de asemenea si reprezentanti ai echipei de constructori, care au facut ca aceasta lucrare sa poata fi finalizata, precum si persoane din cadrul Directiei de Cultura.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat multumit de noua imagine a cladirii si a declarat ca “trebuie sa incepem sa ne preocupam de promovarea a ceea ce inseamna cultura la Braila.”

Cu ocazia renovarii vechiului sediu din Piata Traian Nr.2, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila va realiza o campanie de promovare a obiectivului de conservare si de avansare a culturii traditionale, o cale pentru dezvoltarea turismului brailean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-