Published On: lun, Noi 28th, 2011

Cine va prezida Camera Superioara a Parlamentului?

Share This
Tags

Inainte de sedinta liderilor Uniunii Social-Liberale de ieri dimineata, co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat ca Partidul Democrat-Liberal este favorit la castigarea scaunului de la Senat, in conditiile in care coalitia de la guvernare ajunge la un consens in privinta candidatului propus. Astfel, liderul Partidului National Liberal recunoaste ca PDL-ul porneste cu prima sansa in cursa pentru sefia Senatului, daca acest partid impreuna cu UDMR si UNPR propun acelasi candidat.

In schimb, Adrian Nastase, Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, a declarat cu aceeasi ocazie ca functia de conducere i se cuvine grupului parlamentar care a detinut-o de la inceput si ca in mod normal celelalte grupuri nu ar trebui sa propuna un candidat.

Lucrurile se complica daca se ia in calcul si faptul ca la ultima rectificare bugetara a Guvernului, ministerele apartinand Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) au primit bani in plus. Acest lucru a iscat discutii pe scena politica, punand rectificarea pozitiva a respectivelor ministere pe seama “mituirii” partidului din coalitia de guvernare de a sustine candidatul PDL la sefia Camerei Superioare a Parlamentului.

In alta ordine de idei, in cadrul sedintei de ieri a Uniunii Social-Liberale (USL) s-a discutat si despre posibilitatea ca USL sa depuna o contestatie la Curtea Constitutionala in situatia in care functia de Presedinte al Senatului revine tot Puterii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-