Published On: lun, Noi 7th, 2011

Cine conduce Romania? Frica!

Share This
Tags

Pe cat de simpla este intrebarea pe care v-am adresat-o, pe atat de complicat este raspunsul. Multi dintre voi l-ati indicat pe Traian Basescu, altii au preferat sa combine variantele, in vreme ce unii au fost atrasi de teoria conspiratiei. Sunt si cazuri in care s-a adaugat la lista de raspunsuri sugerate. De altfel, eu insumi, printr-o postare de acum cateva zile, am sugerat indirect o optiune suplimentara: clanurile de interlopi. Cred ca fiecare, in parte, are dreptate, chiar si cei care considera ca „nimeni” nu conduce Romania. Intr-adevar haosul, nesiguranta publica si dezastrul economic si social sunt atat de profunde incat Romania pare neguvernata. Nu pot sa nu remarc faptul ca niciunul dintre voi nu a mers pe varianta corectitudinii politice, indicand drept conducator poporul (sau reprezentantii lui parlamentari…). Ori nu va place teoria democratica, ori considerati ca aceasta nu este valabila pentru Romania!

Raspunsul meu este ca Romania este condusa acum de FRICA.

Frica de a nu pierde locul de munca sau de a nu gasi unul.

Frica de a nu putea plati intretinerea sau facturile sau datoriile.

Frica de a nu avea bani pentru medicamente sau pentru „spaga” la doctor.

Frica de a merge pe strada si de a fi nevoit sa te aperi singur.

Frica de a nu gasi o gradinita pentru copii.

Frica de a nu fi ascultat la telefon.

Frica de a nu fi hartuit de institutiile statului etc.

Frica judecatorilor  de a decide independent si fuga lor la pensie.

Romania este dominata de frica, de nesiguranta, de disperare. Nu cred ca exagerez.  Stati, va rog, de vorba cu oamenii simpli, cu pensionarii, cu tinerii, cu cei de la tara. Chiar daca nu o spun in mod deschis, in ochii si in glasul multora se citeste frica. Multi intelectuali vorbesc, din nou, in soapta. Acesta este sentimentul dominant in Romania lui Traian Basescu si a guvernarii PDL. Acesta este rezultatul anilor si politicilor actualei puteri. Ei vor sa induca Frica si au reusit, partial, acest lucru.

„Regimul Basescu” este unul al fricii. El se bazeaza pe complicitatea unei grupari clientelare care isi spune PDL, a unor reprezentanti ai Ministerului public, ai unor reprezentanti timorati din instante, politie si serviciile de informatii.  La crearea si propagarea acestui sentiment contribuie si reprezentantii capitalismului financiar strain, care stiu foarte bine ca nu pot rezista crizei decat daca oamenilor simpli le este frica. Spre exemplu de ceea ce se intampla in Grecia… Iar mass-media nu lupta impotriva fricii, pentru ca ea aduce rating si vanzari. La fel ca accidentele de masina sau incendiile…

Desi poate parea paradoxal, frica nu este doar un instrument al „regimului Basescu”, ci si o cauza a lui. Ceea ce se intampla acum este determinat si de FRICA pe care o resimt actualii guvernanti, care stiu ca sunt cu spatele la zid, fiind disperati la gandul ca ar putea plati pentru toate fraudele si abuzurile pe care le-au comis. Frica de a pierde puterea si de a raspunde in fata legii este cea care ii determinea pe pedelisti sa calce totul in picioare si sa instituie un regim de teroare, cu “recuperatori” de primari si de consilieri. Frica ii face sa renunte la orice altceva – la reguli, la democratie, la institutii – doar pentru a se proteja.

{n mod firesc, ar trebui sa va invit in continuare la un nou „sondaj de opinie”: Cum readucem speranta? Cum redam oamenilor siguranta si increderea?  Cum obtinem din nou credibilitate in exterior?  Nu o s-o fac insa. Raspunsul il stim cu totii. Majoritatea covarsitoare a romanilor care s-au saturat de atata „trait bine”, care cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita si care nu au incredere in aceasta guvernare corupta si incompetenta stiu ca exista o alternativa si ca ea se numeste USL.

PS: Ati mai auzit ceva despre „sistemul ticalosit”? Ati uitat de el? Oare de ce? Oare Traian Basescu nu se mai bate cu el? L-o fi învins? Cred ca nu. Altfel Piata Victoriei ar fi fost plina cu tepe in care ar fi atarnat reprezentantii „sistemului ticalosit”. Tupeul lui Traian Basescu este maxim, dar cred totusi ca realizeaza penibilul situatiei in care s-ar afla, daca, dupa 7 ani de mandat in functia de sef al statului ar iesi in fata populatiei fie pentru a-si anunta victoria, fie pentru a spune ca inca se lupta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-