Published On: mie, Noi 16th, 2011

Buget 2012: intre Industrie si Agricultura, Boc alege Serviciile

Share This
Tags

*PDL se complace in ceea ce as numi “austeritate electorala”, dar ne face, smechereste, cu ochiul

Ca de obicei, principala problema a momentului, dar si a viitorului imediat este si chestiunea discutata cel mai putin. N-avem timp de ea, n-avem loc pentru ea. Trebuie sa dezbatem numarul parlamentarilor, comasarea alegerilor, dimensiunea personalitatii politice a lui Mircea Geoana, locul in istorie al lui Piedone si asa mai departe.

Problema importanta la care ma refeream este bugetul. Daca analizam cum trebuie bugetul, stim cum vom trai in 2012 si ce sanse de dezvoltare au diferite domenii sociale. Mai stim si cum arata prioritatile statului, cat de important i se pare Guvernului un sector sau altul. Iata deja un lucru clar, chiar daca detaliile bugetului raman inca incerte si misterioase pe alocuri.

Dar ce stim despre buget permite o concluzie: pentru statul roman, cele mai importante domenii de dezvoltare in 2012 sunt Traian Basescu, serviciile secrete si procuratura. Investind aici, crede majoritatea guvernamentala, putem depasi criza economica. Un om poate trai fara medicamente, dar nu si nesupravegheat, pare a spune acest capitol din buget.

Un om poate trai in frig daca are prilejul sa se incalzeasca la rasul prezidential. In aceste domenii, statul roman investeste mai mult in 2012. In toate celelalte investeste mai putin. }i iata alt lucru clar: desi liniile directoare ale bugetului sunt clare, majoritatea guvernamentala pare tot timpul jenata de el. Ideea ca veniturile “ingheata” (in fapt, puterea de cumparare scade!) nu convine deloc si e spusa cu jumatate de gura, impreuna cu “indulcitori”. Veniturile ar putea creste totusi, ne spun oficialii, ne spune si domnul Franks. In anumite conditii, intr-un anumit moment, cine stie. PDL se complace in ceea ce as numi “austeritate electorala”, dar ne face, smechereste, cu ochiul.

Bani nu sunt asa ca pe hartie, acum, nu pot aparea gesturi generoase. Bancherii sunt cu ochii pe noi. Anul viitor am putea afla insa, la un moment dat, dupa prima mie de succese economice, ca salariile si pensiile vor fi marite. Cu doua luni inainte de alegeri. Prin asumarea raspunderii… si de asta e bine sa nu avem decat un rand de alegeri. E criza. Nu poti mari lefurile tot timpul. Un rand de alegeri inseamna un singur rand de bunastare. Sa ajunga la toata lumea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-