Published On: lun, Noi 14th, 2011

Brailenii prudenti s-au vaccinat impotriva gripei

Share This
Tags

*De la 1 noiembrie pana astazi mii de braileni s-au vaccinat impotriva gripei. Cei mai precauti au fost batranii si cei care sufera de boli cronice

Ministerul Sanatatii a achizitionat pana in acest moment peste un milion de doze de vaccinuri antigripale pentru sezonul rece, acestea fiind destinate cu prioritate, batranilor, bolnavilor cronici, dar si copiilor, in mod gratuit. Achizitia vaccinului se va face in doua etape. In prima faza, directiile de sanatate publica cumpara, la nivel local, o parte din numarul de doze, urmand ca celelalte doze sa fie achizitionate de Minister in cadrul unei licitatii publice care a fost deja demarata.

Ministerul Sanatatii a alocat Brailei doar 70500 lei, suma ce acopera doar 6400 de doze de vaccinuri, luate deja de Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila de la Institutul Cantacuzino Bucuresti. Medicii de familie braileni au primit deja un numar de 4800 de doze din prima transa.

In prima etapa a campaniei de vaccinare, prioritatea o au batranii, bolnavii de boli cronice, respiratorii si cardiovasculare, copiii si personalul medical, urmand ca de astazi sa se inceapa cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare.

Pana in prezent, peste 3000 de braileni au fost vaccinati impotriva gripei sezoniere in cadrul campaniei organizata de Directia de Sanatate Publica.

Schimbarea brusca a vremii a facut ca numarul de persoane infectate cu viroze respiratorii sa creasca. Dupa o saptamana geroasa, numarul cazurilor de infectie acuta a ajuns la aproape 800, dintre care 10 persoane au necesitat internare si peste 200 de cazuri de pneumonie, 50 de persoane fiind internate, arata un studiu realizat de Directia de Sanatate Publica Braila. „Majoritatea celor afectati sunt copii si persoane în vârsta. La infectii acute ale cailor respiratorii superioare, pe grupe de vârsta, avem 94 de cazuri la copii între 0 si 1 an, 264 de cazuri la copii între 2 si 4 ani si 310 cazuri la copii între 5 si 14 ani”, a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtator de cuvânt al Directiei de Sanatate Publica Braila.

Conform statisticilor DSP Braila, in anii trecuti circa 25000 de cetateni s-au vaccinat, dar se pare ca tot mai multi braileni ajung la spital cu afectiuni respiratorii si raceli.

Comentarii

comentariu

About the Author

-