Published On: joi, Noi 24th, 2011

Brailenii par sa nu sufere de foame si frig

Share This
Tags

*Desi trecem printr-o perioada de criza, cetatenii braileni se pare ca nu au nevoie de ajutoarele comunitare sau de ajutoarele la incalzire

Numarul cererilor depuse pentru ajutoarele de caldura este mai mic in comparatie cu cel de anul trecut cu toate ca cetatenii au fost informati corespunzator despre acest lucru, unii dintre ei fiind anuntati chiar de catre angajatii de la CET Braila. Autoritatile brailene incearca sa ofere cetatenilor solutii alternative, propunand chiar o subventie de 20% pentru pretul energiei termice. “Fata de anul trecut, desi noi spunem ca suntem intr-o zona mai saraca, vreau sa va spun ca cererile depuse pentru gaze naturale, lemne, carbuni, combustibil petrolier sunt mai mici decat cele de anul trecut. La gaze naturale fata de 8357, anul acesta sunt 6771 adica cu 1586 mai putine, la lemne, carbuni sunt cu 538 mai putine, la energia termica sunt ceva in plus, 895 dar totalul depus de 4728 reprezinta mai putin de jumatate din numarul de persoane care sunt racordate la energia termica. In sedinta de Consiliul Local de saptamana viitoare o sa propunem o subventie de circa 20% pentru pretul la energie termica”, a declarat la conferinta saptamanala de presa primarul Aurel Simionescu.

Cu toate ca un numar destul de mare de braileni vin in audiente la primar cu diferite probleme pe tema ajutoarelor comunitare si nu numai, astazi, numarul celor care au ridicat aceste alimente este unul foarte mic. Autoritatile s-au vazut nevoite sa mareasca portia de alimente pentru ca era foarte posibil sa le piarda. “Din 5310 beneficiari pensionari de ajutoare comunitare, 1100 nu si-au ridicat ajutoarele, adica 20%. Din 5012 persoane cu handicap, 1121 nu si-au ridicat ajutoarele, din 1316 someri, 512 adica mai bine de jumatate nu si-au ridicat alimentele. Vreau sa va spun ca la laptele praf, a fost doar 1.5kg de persoana si am suplimentat la 2kg pentru ca este o cantitate mare de lapte praf care este ramasa, si care se pierde. Am facut acest comentariu pentru ca noi avem o anumita imagine si o anumita discutie despre ceea ce se intampla la Braila iar atunci cand este vorba de astfel de ajutoare de care ar trebui sa beneficiem, nu le utilizam. Din aprecierea mea nu aceasta este cifra, este una mai mare si cand vor trebui sa plateasca incalzirea, vor spune ca nu au de unde, eu nedepunandu-si documentele pentru a primii respectivul ajutor,” a declarat primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-