Published On: lun, Noi 14th, 2011

Autoritatile brailene vor reabilitarea Bisericii “Buna Vestire”

Share This
Tags

* Reabilitarea monumentului Brailei, Biserica Greaca, creeaza discutii si mai mari intre Comunitatea elena si Arhiepiscopia Dunarii de Jos. *Bunea Stancu si Aurel Simionescu vor ca Biserica sa fie predata CJ sau Primariei pe perioada in care va fi reabilitata

Atat presedintele Consiliului Judetean , Gheorghe Bunea Stancu cat si primarul Aurel Simionescu vor reabilitarea Bisericii “Buna Vestire”, dar sunt impiedicati de conflictele dintre Comunitatea elena si Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

“Sa punem bani si de la municipalitate, si de la Consiliul Judetean, pentru ca Biserica Greaca este un monument al Brailei, este cea mai mare biserica greaca din afara Greciei. Noi am spus ca nu vrem sa avem proprietatea bisericii, ci pentru perioada in care se fac reparatiile respective, o trecem la municipiu, la judet, n-are importanta, sau dam bani la parohie, dar sa nu conteste hotararile de consiliu local, judetean. Trebuie sa gasim o solutie, necontestabila. Si cand se va lamuri proprietatea, atunci acela va fi proprietarul. Nu e nicio problema. Deci, este inca, un obiect de discutie. Pacat. Puteam sa facem de doi ani de zile, de cand tot discutam lucrul acesta, puteam s-o rezolvam”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

In 8 septembrie 1863, domnitorului Alexandru Ioan Cuza a pus piatra fundamentala a bisericii, de atunci Biserica Greaca nu a putut fi reparata, din cauza conflictelor dintre Comunitatea elena si Arhiepiscopia Dunarii de Jos, ceea ce a dus la o vizibila degradare a edificiului de cult.

“Daca ne-ar fi dat Biserica Greaca, intr-o forma sau alta noua in administratie, astazi erau rezolvate, si ne duceam si noi cu drag. Indiferent ce spunem noi, Biserica Greaca este o biserica serioasa, si se poate face, nu cu un million de euro, dar cu cateva milioane de euro, se poate face”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Conflictul privind adevaratul proprietar al Bisericii “Buna Vestire”, dintre Comunitatea greaca si Arhiepiscopia Dunarii de Jos dureaza de ani de zile, fiind si astazi discutat in instanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-