Published On: lun, Noi 28th, 2011

Asta e chiar culmea: primul ministru sustine ca Guvernul, pentru a diminua pierderile unor contracte care expirau in 2012, le-a prelungit pana in…2018!!!

Share This
Tags

Iata stirea MEDIAFAX: “Boc sustine ca Videanu a prelungit contractele la Hidroelectrica doar pentru a “minimiza” pierderile

Guvernul incearca sa aduca de partea statului cat mai multe din contractele incheiate de “baietii destepti pentru baieti destepti”, contractele la Hidroelectrica fiind insa prelungite de fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu doar pentru a “minimiza” pierderile, sustine premierul Emil Boc.

“Incercam, si am facut tot ce ne-a stat in putinta, sa aducem de partea statului cat mai mult din cat se poate in conditiile acestor contracte facute de baietii destepti pentru baieti destepti””, a spus Boc duminica, la emisiunea “Dupa 20 de ani” difuzata la Pro TV.

“Aceste lucruri le-am gasit, contractul cu Petrom nu poate fi atacat timp de 10 ani, pana in 2014. La fel si aceste contracte, care au fost incheiate de alti baieti destepti care acum ne dau lectii de economie”, a adaugat Boc.

Solicitat insa sa comenteze si faptul ca fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu a fost cel care a prelungit contractele la Hidroelectrica, Boc a aratat ca acesta a prezentat public explicatii pe aceasta tema si ca fostul ministru a precizat ca a incercat sa “minimizeze” pierderile rezultate din contracte incheiate anterior de catre “baietii destepti pentru baieti destepti”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit ca, in calitate de sef de stat, nu a reusit sa puna capat “povestii celebrilor baieti destepti” din energie, el apreciind ca Romania va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.”

Primul ministru ne crede prosti pe toti din tara asta. Contractele de energie care nu mai sunt ale baietilor destepti, ci “ale baietilor destepti pentru baietii destepti (n.n.- ar fi interesant sa stim cine sunt acestia din urma) au fost prelungite inca sase ani, ca sa nu mai pierdem din ele! Nu ar fi fost, pentru vajnicul nostru prim-ministru, mai simplu sa prezinte pretul mediu al Kw/h, asa cum rezulta din contractele reinnoite, si acesta ar fi fost cel mai bun argument ca totul a fost spre binele tarii si spre paguba “baietilor destepti”? Probabil ca nu ar fi fost mai simplu, caci, cu siguranta, pretul mediu al acestor contracte este mult sub pretul bursei OPCOM. Cine credeti ca ar incheia contracte privilegiate daca, ducandu-se la piata transparenta, ar obtine preturi mai mici? Mai ales ca e vorba de “baieti destepti”?

Cum vedeti, presedintele si Guvernul sau se incurca in explicatii dintre cele mai penibile. Cand contractele erau semnate de altii, presedintele striga din rasputeri ca acele contracte trebuie anulate.

Cand contractele au fost semnate de ai lui, presedintele se declara neputincios si cere ajutorul…Comisiei Europene! Ca sa justifice gestul incalificabil de a prelungi contractele, acelasi presedinte inventeaza contracte reinnoite de mine pana in 2014. Iar acum primul ministru vine cu povesti halucinante cum ca Guvernul ne pagubeste ca sa ne fie mai bine.

A propos, domnule presedinte! Ne-ati ramas dator cu o lamurire. Tara intreaga asteapta cu sufletul la gura sa ne spuneti ce contracte secrete am incheiat eu in 2008 cu intermediarii privati de energie, in ce cantitate si cu care dintre ei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-