Published On: vin, Noi 18th, 2011

Angajati ai Politiei de Frontiera Vaslui, retinuti pentru contrabanda cu tigari

Share This
Tags

Procurorii Serviciului Teritorial Galati din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au efectuat un numar de 14 perchezitii domiciliare [n judetele Galati si Vaslui, intr-o actiune avand ca scop anihilarea unei retele de traficanti de tigari, cu legaturi in Republica Moldova. Astfel, anchetatorii vizau un grup de 15 persoane, atat romani, cat si moldoveni. Potrivit informatiilor DIICOT, liderul gruparii infractionale era Mihov Petru, iar printre membri se numarau si angajati ai Politiei de Frontiera Vaslui. Astfel, doi dintre inculpati erau din cadrul sectorului Politiei de Frontiera Husi, iar altul de la Biroul Supraveghere Control Trecere Frontiera Vaslui.

Procurorii au descoperit ca gruparea care se ocupa cu traficul de tigari introdusese in perioada mai 2010-octombrie 2011 importante cantitati de tigari de contrabanda de provenienta Republica Moldova. Membrii gruparii stabilisera cu politistii de frontiera implicati alte puncte de intrare in tara a marfii, si nu cele destinate controlului vamal. La aceasta actiune au participat efective din cadrul Politiei de Frontiera Galati, Politiei Municipiului Husi, Jandarmeriei Galati, precum si agenti din cadrul Serviciului Roman de Informatii din Galati si Vaslui.

Prin neplata taxelor vamale aferente introducerii in tara a marfurilor de acest tip, statul roman a fost prejudiciat cu suma de 1.400.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-