Published On: lun, Noi 21st, 2011

Ambulatoriu de 12 milioane de euro pentru sanatatea brailenilor

Share This
Tags

Incepand de sambata, putem spune fara nicio urma de indoiala ca am intrat in randul comunitatilor europene in ceea ce priveste grija autoritatilor locale pentru sanatatea populatiei.

Judetul Braila si intreaga regiune de dezvoltare Sud-Est beneficiaza acum de un ambulatoriu ultradotat, cu aparatura de calitate germana. Astfel, obiectivul general al proiectului, care poarta denumirea de “Modernizarea ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila”, a fost de imbunatatire a calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune prin echiparea acestui ambulatoriu cu aparatura medicala si instrumentar la standarde europene, totalizand 45.230.456,65 lei.

Astfel, odata acest proiect ambitios finalizat, accesul populatiei din judetul Braila la serviciile medicale de specialitate va fi inlesnit, iar calitatea serviciilor medicale de specialitate va creste si ea. Proiectul este gandit pentru pacientii braileni, ca beneficiari directi, cifra medie prognozata fiind de aproximativ 145.000 pacienti/an. Populatia judetului Braila si cea extinsa din intreaga regiune de dezvoltare Sud-Est reprezinta beneficiarii indirecti ai proiectului, un numar total de 2.846.379 persoane, luandu-se in calcul si reducerea morbiditatii si mortalitatii.

In cadrul ambulatoriului de la Spitalul de Urgenta s-au deschis mai multe cabinete medicale, printre care: un cabinet de pediatrie, un cabinet de neurologie pediatrica, cinci cabinete de fizioterapie, doua cabinete de chirurgie, doua cabinete de neurologie, un cabinet de obstetrica-ginecologie , un cabinet de logopedie, doua cabinete de dermatologie, doua cabinete de oncologie, un cabinet de nefrologie si cardiologie si multe altele.

La inaugurarea de sambata au fost prezente numeroase personalitati ale administratiei locale, printre care primarul Aurel Simionescu si Presedintele Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea-Stancu, precum si Decanul Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati,  iar reprezentantul german al furnizorului de aparatura medicala a tinut un discurs in fata celor prezenti, acordandu-i trofeul “Sarpele Aesculap” Presedintelui Consiliului Judetean, pentru contributia insemnata adusa la finalizarea acestui proiect.

Comentarii

comentariu

About the Author

-