Published On: mar, Noi 22nd, 2011

Alti primari pe lista DNA-ului

Share This
Tags

Dupa deja cunoscutii Antonie Solomon de la Craiova, Sorin Apostu de la Cluj si George Scripcaru de la Brasov, incepe sa se contureze o lista a viitorilor edili de orase care au intrat in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie.

Daniel Morar, procurorul-sef al DNA a lasat sa se inteleaga ca dupa cazul lui Apostu de la Cluj vor mai urma si alte nume importante, mai ales ca arestarile spectaculoase ale celor doi membri PDL, respectiv directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Brasov si a primarului orasului, George Scripcaru, au darul de a instaura disciplina pierduta din acest partid, in perspectiva anului electoral care urmeaza sa inceapa.

Urmatorul primar de pe “lista neagra” a Directiei Nationale Anticoruptie face parte din tabara Opozitiei, de aceasta data, dovedind pentru cei care aveau dubii cu privire la acest aspect, ca institutia DNA-ului este obiectiva si nepartinitoare. Este vorba despre excentricul primar al Constantei, Radu Mazare, impreuna cu Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Deschiderea unor dosare pe numele celor doi, urmata de eventuale arestari, vor destabiliza organizatia locala a Partidului Social-Democrat, una din cele mai puternice din tara. Aceasta ipoteza ar putea crea noi discutii in cadrul Uniunii Social-Leberale pe marginea subiectului posturilor pe care cei doi le-ar lasa libere la Constanta.

Nici in interiorul Partidului National Liberal lucrurile nu sunt tocmai calme, desi este unul din partidele care s-a tinut relativ departe de anchetele DNA. Potrivit lui Daniel Morar, o alta tinta a anchetatorilor este penelistul Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 din Capitala, care este acuzat constant de Partidul Democrat-Liberal ca beneficiaza de cel mai mare buget dintre sectoarele Bucurestiului si cheltuie banii pe proiecte inutile.

Un alt nume mare vehiculat pentru inceperea unor anchete ale Directiei Nationale Anticoruptie este cel al Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, insa abia anul viitor. Acest scenariu ar nelinisti apele in USL, deoarece le va fi greu sa gaseasca un inlocuitor la fel de bun ca Oprescu. Modalitatea prin care anchetatorii vor sa ajunga la primarul Oprescu este prin intermediul fiului sau, Mircea Oprescu, al carui nume a aparut in presa inca de anul trecut, legat de anumite inregistrari care il privesc.

De departe cel mai interesant nume de pe lista lui Daniel Morar este secretarul general al Partidului Democrat-Liberal, Ioan Oltean. Potrivit unor surse, marea lovitura pentru Oltean s-ar putea produce chiar saptamana viitoare. Este deja cunoscuta gafa de proportii a lui Ioan Oltean, care era cat pe ce sa desfiinteze PDL pentru ca a uitat sa depuna la Tribunal documentatia de la Conventia de modificare a statutului. Oltean este invinuit pentru refuzul constant pentru remanierea Guvernului si implicit a lui Emil Boc, fapt care, spun liderii PDL, ar ajuta partidul sa se relanseze in sondaje odata cu inceperea anului electoral 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-