Published On: mie, Noi 23rd, 2011

Alti 7 tineri arestati pentru infractiuni informatice

Share This
Tags

Este cert ca internetul este nu numai o sursa de informatie sau un mediu de socializare si de afaceri, ci si un spatiu propice comiterii multor infractiuni. “Preferatele” tinerilor dornici de castiguri facile “peste noapte” sunt infractiunile de tip informatic, inselaciunile si fraudele.

In urma unor perchezitii efectuate de lucratori din cadrul DIICOT sub indrumarea procurorilor in judetele Sibiu, Cluj, Alba, Valcea si in Bucuresti, s-au identificat sapte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Doi dintre ei sunt cei care au constituit gruparea infractionala, prejudiciind peste o suta de persoane din Statele Unite si vestul Europei cu sume ce totalizeaza aproximativ 120.000 de euro.

Conform declaratiilor procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, perchezitiile vizau 25 de persoane care faceau parte dintr-o retea de hackeri. Acestia se ocupau cu vanzari fictive de produse electronice si electrocasnice, utilaje, si chiar ATV-uri si tractoare.

Tinerii retinuti vor fi prezentati instantei cu propunere legala, urmand ca magistratii sa dispuna cercetarea lor in libertate sau in stare de arest.

Comentarii

comentariu

About the Author

-