Published On: mar, Noi 29th, 2011

Alegerea lui Blaga, neconstitutionala

Share This
Tags

*Senatorii PSD invoca o decizie din 2005 a Curtii Constitutionale

Dupa decizia de luni a Senatului de a-l alege pe Vasile Blaga de la PDL in fruntea Senatului, mai multi senatori din tabara Opozitiei, respectiv Lia Olguta Vasilescu, Iulian Badescu si Dan Sova spun ca aceasta este contrara dispozitiilor unei decizii a Curtii Constitutionale din anul 2005.

Mai mult, unul dintre cei trei senatori, Iulian Badescu, spune ca tot ce s-a intamplat luni la Senat a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca Partidul Democrat Liberal nu respecta legile si hotararile instantelor, sau le respecta numai daca sunt in favoarea partidului.

“Nu cred ca cineva se astepta ca PDL sa respecte astazi decizia Curtii Constitutionale din 2005, privind înlocuirea din functie a presedintelui Camerei Superioare. Vom continua lupta la Curtea Constitutionala, dar, indiferent de decizia acesteia din urma, ramane comportamentul incalificabil al PDL si al partenerilor sai”, a spus Iulian Badescu.

Pe aceeasi linie, avocatul Dan Sova, membru al Opozitiei, a prezentat pe scurt prevederile Deciziei nr. 601, spunand ca in 2005 Curtea Constitutionala a statuat ca “presedintele Senatului nu poate fi revocat decat la initiativa grupului parlamentar care l-a propus, grup ce detine dreptul exclusiv de a propune un înlocuitor”.

In opinia lui Dan Sova, linia ce desparte statul democratic de cel dictatorial in Romania este din ce in ce mai subtire. “Am initiat un demers corect, blocat de lipsa de scrupule a PDL. Vom continua acest demers la Curtea Constitutionala. Decizia CCR nu poate fi alta decat reluarea celei din 2005, daca ne mai consideram cu adevarat un stat de drept”, a conchis senatorul PSD.

Lia Olguta Vasilescu spune despre UDMR ca, prin nerespectarea si de catre ei a unei decizii a Curtii Constitutionale, a gresit fata de electoratul lor, deoarece maghiarii, ca si romanii, nu-si doresc functii in Parlament, ci doar sa traiasca mai bine.

Rezultatul votului de la Senat de luni a fost unul foarte strans, numai sase voturi despartindu-l pe candidatul Opozitiei, Titus Corlatean, de fotoliul de Presedinte al Camerei Superioare a Parlamentului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-