Published On: lun, Noi 14th, 2011

1000 de salariati de la Oltchim vor fi trimisi in somaj tehnic

Share This
Tags

Combinatul chimic de la Ramnicu-Valcea a trimis luni un comunicat Bursei de Valori Bucuresti in care precizeaza ca in perioada 15-30 noiembrie va opera o reducere temporara a activitatii, cauzata de lipsa materiei prime si a capitalului de lucru.

Astfel, Consiliul de Administratie al societatii sustine ca angajatii vizati pentru a fi trimisi in somaj tehnic sunt atat de la unitatea din Ramnicu-Valcea, cat si de la Divizia Petrochimica din localitatea Bradu din judetul Arges, dar ca raporturile de munca in ceea ce ii priveste nu vor inceta.

In perioada de somaj tehnic, salariatii vor primi lunar o indemnizatie in cuantum de 75% din salariul de baza, in functie de postul ocupat de fiecare in parte in cadrul societatii. In urma cu doua luni, o treime din angajati au fost trimisi in somaj tehnic, dupa ce conducerea a decis reducerea activitatii la 30% din capacitate, Oltchim avand la sfarsitul lunii septembrie un numar de 3.470 de angajati.

Combinatul Oltchim este detinut majoritar de stat, prin Ministerul Economiei si Comertului, cu 54,8% si are un capital de 139,8 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-