Published On: lun, Oct 3rd, 2011

Vina principala a lui Basescu

Share This
Tags

Privind in perspectiva celor sapte ani de cand a ajuns la Cotroceni, cred ca principala vina a lui Basescu consta in faptul ca a incurajat crearea, in jurul lui, a unei secte de semidocti obraznici, plini de tupeu, lipsiti de respectul elementar pentru ceilalti oameni politici, o trupa de robocopi care sa execute ordinele.

Unul din exemplele cele mai evidente este Roberta Anastase. Ce anume a justificat avansarea ei de pe scena de manechine in postura de marioneta-sefa? De la, se spune, statutul de fiica a celui care a sudat portile Uzinei 1 Mai din Ploiesti, ca sa nu iasa pe strada muncitorii la Revolutie, la pozitia de al treilea om in stat, la propunerea lui Basescu?

“Tel maitre, tel valet”, ar spune francezii. Romanii probabil ca ar ingrosa proverbul asta.

Cei pe care ii promoveaza Basescu sunt niste lingai obraznici si incompetenti. Asa s-a ajuns la starea actuala a tarii, in care Roberta Anastase prinde curaj in construirea unei mafii portocalii ce nu mai respecta nicio regula, nici constitutionala, nici legala, incalecand toate institutiile publice ale statului, de la CNA la Curtea de Conturi si Curtea Constitutionala, de la MAE la serviciile de informatii, de la parchete la tribunale. Jignind istoria tarii, pe care nu o pot citi mai departe de anul 2005 si construind un viitor al inculturii, lipsei de dialog si tupeului necenzurat.

“Noua Republica” exista deja. Este realitatea jalnica pe care o incarneaza, in si in jurul PDL, cei ca Anastase, iesiti neterminati din incubatorul politic al lui Basescu, pregatiti sa injure, sa se incovoaie pentru a nu fi mai inalti decat Conducatorul, pregatiti sa fure voturi daca li se cere pe mobil, pregatiti sa jigneasca si sa cumpere voturi cu “argumente de dreapta” – zahar, ulei, biciclete.

Trista Romanie…

PS: Chiar vreti sa mai tineti la putere gasca asta?

Comentarii

comentariu

About the Author

-