Published On: mar, Oct 25th, 2011

USL-ul sustine bugetul pe 2012 cu anumite conditii

Share This
Tags

Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat ieri ca USL voteaza bugetul de stat pe anul 2012, dar cu anumite conditii. Mai exact, social-liberalii sustin bugetul daca PDL este de acord cu reducerea CAS-urilor cu 10%, a TVA-ului pana la 19% (de la nivelul actual de 24%). Acestea nu sunt singurele cerinte ale social-liberalilor. Acestia mai cer suspendarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si taierea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii.

“USL va depune, dupa discutia cu delegatia FMI, amendamente foarte clare la proiectul bugetului de stat pe 2012, care sa priveasca reducerea CAS, a TVA, introducerea schemei speciale pentru agricultura – acel 9% din TVA catre bugetul de stat si 15% catre producator, asigurarea sumelor pentru prefinantare si cofinantarea proiectelor UE, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, pentru a permite controlul deficitului bugetar si obligetia premierului de a nu mai folosi fondul de rezerva decat pentru ce e prevazut legal, situatii de catastrofe naturale, urgente”, a precizat Ponta.

El a aratat ca aceste masuri sunt prevazute in programul USL. Totusi, nu a precizat cum vor mai fi construite drumurile din Romania, daca se suspenda PNDI. {n plus, nu a aratat exact ce impact vor avea aceste decizii in bugetul de stat, la nivelul deficitului bugetar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-