Published On: lun, Oct 3rd, 2011

Se va construi un bazin olimpic la Braila

Share This
Tags

*Incepand de anul viitor, vor fi demarate lucrarile pentru construirea unui bazin olimpic la Braila, in cadrul Parcului Monument * In urma unei licitatii organizate de catre Compania Nationala de Investitii, care a avut loc acum cateva zile, proiectul a fost adjudecat de trei firme de orgine romana, germana si italiana, acestea participand la licitatie sub forma unei asocialtii.

Odata cu trecerea sezonului rece, in Parcul Monument vor incepe lucrarile de construire a unui bazin olimpic, unde se vor putea organiza competitii continentale. Bazinul de inot olimpic va avea zece culoare, cu o lungime de 50 metri, latimea totala a bazinului fiind de 25 metri, iar adancimea apei de maximum doi metri. In capatul bazinului, va exista o tabela cu afisaj electronic, necesara afisarii rezultatelor din cadrul competetiilor. Pentru a fi omologat, bazinul trebuie sa indeplineasca si alte conditii, cum ar fi instalarea unei statii de filtrare si tratare a apei, construirea unei saune, a unor vestiare suficient de spatioase, cabinet antidoping, cabinet medical, grupuri sanitare si tribune pentru spectatori.

Atat profesorii de la Liceul cu Program Sportiv, sau inotatoarele de renume international, precum Diana Mocanu sau Camelia Potec, cat si tinerii care se pregatesc pentru performante in acest domeniu sunt foarte entuziasmati de proiect, construirea bazinului olimpic contribuind la mentinerea traditiei brailene de a crea performante in domeniul natatiei la nivel mondial, directorul Liceului cu Program Sportiv fiind de parere ca antrenamentele tinerilor in conditii asemanatoare cu cele din cadrul competetiilor vor fi benefice, inotatorii obisnuindu-se astfel cu modul de desfasurare al concursurilor, in aceste conditii fiindu-le mult mai usor sa obtina medalii. “Un bazin olimpic cu toate dotarile ar atrage foarte multi copii spre inot. Antrenandu-se in conditii de concurs, numarul de medalii se poate mari”, a sustinut Sorinel Meca, directorul Liceului cu Program Sportiv. De asemenea, dubla campioana olimpica, Diana Mocanu, care a adus faima Brailei in nenumaratele competetii la care a participat, si care s-a intors cu sase medalii de aur, trei de argint, un bronz si doua titluri olimpice la Sidney de-a lungul carierei sale, sprijina cu toate puterile realizarea acestui proiect. “Inca de pe timpul cand eram sportiva am spus ca la Braila trebuie construit un bazin olimpic, in acest oras au fost si sunt foarte multi copii care doresc sa faca performanta in natatie”, a declarat Diana Mocanu, actuala antrenoare la CSM.

Conform autoritatilor, Braila merita din plin investirea unor fonduri pentru crearea bazinului olimpic, avand in vedere ca acest oras a avut reale performante de-a lungul timpului in cadrul competetiilor. Pe langa Diana Mocanu, care in anul 2000 a fost asteptata sa se intoarca de la Sidney in aplauzele a mii de braileni, alte nume valoroase din domeniul natatiei sunt Camelia Potec, Catalina Casaru sau Beatrice Coada Caslaru, cele trei sportive castigand, de asemenea, titluri si medalii importante de-a lungul carierei lor, contribuind la crearea renumelui scolii brailene ca fiind una dintre cele mai valoroase din natatia romaneasca si important furnizor de campioni.

Exista si obstacole in demararea proiectului

Cum orice proiect intampina si dificultati, si in ceea ce priveste demararea lucrarilor in Parcul Monument, exista anumite probleme, avand in vedere faptul ca terenul pe care este programata construirea bazinului olimpic era folosit bunaoara de clubul local de rugby, RC Braila, pentru antrenamente si competetii. “Noi avem un contract de concesiune pentru acest teren, valabil pe o perioada de 25 de ani, cu data expirarii peste 7 ani, adica in 2018”, a declarat presedintele clubului, Aurelian Antoniu Iordan, nemultumit de faptul ca pe acel teren au fost realizate investitii, iar acum e posibil ca Primaria sa le ofere alt teren, de unde sa o ia de la capat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-