Published On: joi, Oct 20th, 2011

Recenzorii au plecat in recunoastere

Share This
Tags

*Recensamantul, unul dintre cele mai discutate subiecte din ultimile zile, da batai de cap atat primarului, care are emotii, nefiind sigur ca totul se va desfasura conform planului, dar si recenzorilor, care au fost nevoiti sa mearga in recunoastere, pentru ca brailenii sa capete incredere in ei si sa-i primeasca cu usile deschise

In cadrul conferintei saptamanale, primarul Aurel Simionescu a adus in discutie subiectul recensamantului, sustinand ca pana in momentul de fata totul este sub control, dandu-le recenzorilor sarcina de a pleca in vizita, cu o zi inainte de a incepe recensamantul, la toate adresele care le-au fost atribuite. {n aceasta etapa de prerecensamant, vizitele initiale ale recenzorilor au avut drept scop promovarea recensamantului, prin impartirea de fluturasi, anuntarea cetatenilor in privinta orei aproximative cand vor reveni recenzorii si determinarea cetatenilor de a prinde incredere in cei care le vor adresa tot felul de intrebari, unele subiecte fiind mai sensibile, cum ar fi cele legate de etnie, sau religie. “ S-a facut un fel de prerecensamant, adica s-a mers pe la oameni si acestia au fost anuntati. Am rugat recenzorii sa mearga cu o zi inainte si sa faca un anunt, pentru a fi siguri ca vor gasi pe cineva acasa. Am incercat impreuna cu cei care sunt responsabili de aceasta actiune sa luam masurile necesare, astfel incat lucrurile sa se desfasoare in conditii prielnice”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Intrebat fiind daca functionarii primariei au fost obligati sa fie recenzori, edilul sef a sustinut ca s-a inscris cine a vrut, mai ales ca formula aleasa initial nu era pe placul tuturor. “Prima data a fost o formula pe care nu prea o vroia lumea, pentru ca le cerea cazier, dupa aceea a fost un val, iar dupa aceea a inceput sa scada iar numarul lor din diverse motive. Nu stiu sa va spun daca s-a apelat la cineva in mod deosebit, dar mie mi s-a spus ca sunt toate zonele acoperite si ca sunt si reserve, unde este posibil sa fie si functionari”.

In ciuda tuturor pregatirilor, primarul se teme ca nu cumva sa intervina ceva, astfel incat recensamantul sa nu se mai desfasoare conform planurilor. “Sper sa se desfasoare in conditii bune si intr-un final sa fie terminat cu bine. Am incercat impreuna cu cei care sunt responsabili de aceasta actiune sa luam masurile necesare, astfel incat lucrurile sa se desfasoare in conditii prielnice. Vom vedea pe parcurs ce se va intampla si in functie de ce se intampla, sa luam si masurile care se impun”, a conchis edilul sef.

Comentarii

comentariu

About the Author

-