Published On: Soare, Oct 23rd, 2011

Recensamantul populatiei si locuintelor: Aproape 3,4 milioane de romani au fost inregistrati in primele doua zile

Share This
Tags

Un numar de 1.372.328 de locuinte si 3.398.433 de persoane au fost inregistrate in primele doua zile ale recensamantului, conform unei informari a Institutului National de Statistica (INS).

“Din informatiile operative si centralizate de INS privind ritmul de colectare a datelor statistice in teren la Recensamantul Populatiei si Locuintelor, in perioada 20-21 octombrie se constata ca au fost recenzate 1.372.328 de locuinte, reprezentand 15,89 la suta din numarul total al locuintelor estimate a fi recenzate, si 3.398.433 de persoane prezente, temporar absente sau plecate pe o perioada indelungata din gospodaria din care fac parte”, se arata in documentul citat, care a fost prezentat, sambata, intr-o conferinta de presa, la sediul INS.

Conform oficialilor INS, recensamantul a decurs cel mai bine in Covasna, unde in doar doua zile au fost inregistrate datele din 20,56 la suta dintre locuintele care potrivit estimarilor ar trebui sa existe in judet.

Pe urmatoarele locuri in clasamentul pe judete se situeaza Bistrita Nasaud, cu 18,89 la suta dintre locuinte inregistrate in doua zile, Buzau, cu 18,85 la suta, Valcea, cu 18,73 la suta si Bihor, cu 18,44 la suta.

La polul opus, in primele doua zile, in Bucuresti, au fost inregistrate doar 9,82 la suta dintre locuintele estimate. Nici in judetele Constanta, Ilfov, Teleorman sau Timis lucrurile nu au decurs mai bine decat in Capitala, procentele acestora fiind situate intre 12,6 si 14,46.

Oficialii INS au declarat ca nici joi si nici vineri nu au aparut probleme mari in desfasurarea recensamantului.

“Nu am dat nicio amenda pana acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, in principiu, cooperanti, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au intamplat astfel de lucruri “, a declarat purtatorul de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu.

Intrebat de jurnalisti cum a decurs recensamantul in comunitatile de romi, Alexandrescu a raspuns ca, in afara de reticenta acestora de a-i primi pe recenzori in casa, lucrurile au fost “absolut normale, ba chiar mai bune decat in alte zone”, explicand ca, din cate a aflat, au existat situatii in care romii au “facut coada” la recenzori pentru a fi luati in evidenta.

Recensamantul populatiei si locuintelor a inceput joi si se va desfasura pana in 31 octombrie, iar primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-