Published On: Soare, Oct 2nd, 2011

Puterea a reusit, in sfarsit, sa-l elimine pe Anton Pandrea de la Inalta Curte

Share This
Tags

In ultimile zile, Puterea a reusit, dupa mari eforturi, sa-l elimine pe judecatorul Anton Pandrea de la conducerea Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cel care reprezenta garantia de impartialitate a ICCJ impotriva abuzurilor politice, cel care personifica inamovibilitatea judecatoreasca bazata pe profesionalism si integritate morala, cel impotriva caruia nu existau motive de santaj bazate pe trecut, a fost fortat, cu brutalitate, sa iasa la pensie. Cu discretia cunoscuta, nu a comentat aceasta hotarare arbitrara. Ar fi putut sa mai ramana cativa ani in justitie pentru a mai face bine si altor oameni, dar nu s-a dorit.

Chiar daca a fost denumit, pe nedrept, “judecatorul rosu”, pe motiv ca ar fi votat, la indemnul lui Ion Iliescu, impotriva retrocedarii caselor nationalizate, el a stiut sa-si castige respectul si al celorlalti presedinti (cu exceptia lui Emil Constantinescu, care l-a dat afara), inclusiv a lui Traian Basescu, cel care l-a felicitat pentru numirea sa ca presedinte al CSM chiar inainte de a fi votat de plenul acestuia.

In cariera sa a facut multe lucruri bune, pentru oameni si impreuna cu ei. Asa incat unele erori, cum ar fi aprobarea unor inregistrari ambientale atunci cand acestea nu erau permise de lege si in dosare care nu fusesera inca  deschise reprezinta critici pe care i le-au adresat anumiti carcotasi care nu au inteles directia in care mergea reforma justitiei. Aceiasi carcotasi care spun ca respectatul judecator s-ar fi angajat in fata DNA-ului ca sectia pe care o conducea sa finalizeze, la ordin si la timp, pana in ianuarie- februarie anul viitor dosarele fierbinti pe care le detine, dosare care ar putea sa ajute Romania sa treaca cu bine peste criza economica grava in care se afla si mai ales peste importantele alegeri care stau in fata poporului nostru.

Distinsul judecator a avut si o frumoasa cariera diplomatica si, se pare, serviciul diplomatic a pierdut, in anii ’80 un pretios colaborator.

Iata, deci, inca o dovada ca oameni cu coloana vertebrala, care s-au opus cu toate fortele instaurarii controlului politic in justitie, sunt eliminati fara mila din sistem.

Oameni precum Anton Pandrea trebuie sa ramana in amintirea noastra pentru ca au incercat sa puna bratul in pieptul furtunii. Cine va mai avea curajul de acum inainte?

Comentarii

comentariu

About the Author

-