Published On: mie, Oct 12th, 2011

PSD ii cere socoteala lui Boc in legatura cu impozitarea pensiilor

Share This
Tags

*PSD i-a adresat o scrisoare deschisa lui Emil Boc prin care ii cere sa spuna daca Executivul vrea sa impoziteze pensiile pentru a “acoperi golurile din buget.

“Partidul Social Democrat a asteptat, in ultimele saptamani, o pozitie oficiala a domniei voastre, atat in calitate de presedinte al Partidului Democrat Liberal, cat si in calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, cu privire la afirmatiile senatorului PDL, Ovidiu Marian, referitoare la perspectiva impozitarii tuturor pensiilor. In locul unei pozitii oficiale, PSD a luat act de o suma de declaratii neconcordante venite din partea unor reprezentanti ai PDL, consilieri guvernamentali sau reprezentanti ai partidelor componente ale coalitiei de guvernare. Niciuna dintre aceste declaratii nu este in masura sa ne lamureasca cu privire la adevaratele intentii ale PDL si ale Guvernului Romaniei. Partidul Social Democrat considera ca un raspuns al presedintelui PDL si al premierului, cu privire la problema sus-amintita, este, in aceasta perioada, absolut obligatoriu”, se arata in scrisoarea semnata de Radu Moldovan, purtator de cuvant al Partidului Social Democrat.

Social-democratii se arata nemultumiti ca Guvernul intarzie depunerea Legii bugetului de stat pe anul 2012. “Observam cu regret ca, in jurul discutiilor despre care intuim ca au loc in coalitia de guvernare pe tema bugetului de stat, exista o lipsa totala de transparenta. Intr-un astfel de context, nu putem fi decat ingrijorati cu privire la forma finala a actului normativ, pe care Guvernul o va trimite la Parlament. Domnule presedinte al PDL si prim-ministru al Guvernului Romaniei, Partidul Social Democrat considera ca nu este normal ca, prin aceasta lipsa de transparenta, sa tineti in tensiune si chiar frica cateva milioane de pensionari romani. Aveti obligatia sa lamuriti, de indata, daca Partidul Democrat Liberal are intentia de a impune, prin intermediul Guvernului Romaniei impozitarea tuturor pensiilor sau PDL respinge, in totalitate, perspectiva promovarii unui astfel de proiect. Mai pe scurt: vreti sau nu sa acoperiti golurile din buget, neacoperite din masurile de stimulare a economiei, cu banii pensionarilor?”, il mai intreaba cei de la PSD pe premier.

Comentarii

comentariu

About the Author

-