Published On: mie, Oct 26th, 2011

PSD doreste sa participe la dezbateri despre bugetul pe 2012 cu Guvernul si cu BNR

Share This
Tags

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, mentionand ca PSD este dispus sa participe la dezbateri pe fond, alaturi de GUvern si de Banca Nationala a Romaniei, cu privire la bugetul de stat pe 2012

“Am remarcat cu stupoare declaratiile purtatorului de cuvant al partidului pe care il conduceti, care a calificat in mod neserios niste propuneri facute de USL ca fiind «delir populist». Aceste propuneri se refera la reducerea CAS, a TVA, precum si a cheltuielilor cu bunuri si servicii ca alternativa la masurile actuale, precum si ca solutie de relansare economica, de creare de locuri de munca si de atragere de mai multe fonduri la buget”, se arata in scrisoarea trimisa premierului Emil Boc. El adauga ca aceste masuri nu sunt doar propuneri ale Uniunii Social Liberale, ci sunt “masuri de bun-simt despre care au vorbit, in repetate randuri, si analisti si comentatori economici respectati in Romania, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si ai investitorilor din tara noastra”. “Ele nu sunt solutii ideologice, ci pasi corecti, necesari pentru relansarea pietei interne si pentru stimularea intreprinderilor pentru a crea noi locuri de munca. De altfel, chiar saptamana trecuta, Consiliul Investitorilor Straini a facut public un comunicat in care a sustinut inca o data aceste propuneri. In aceste conditii, mesajul venit dinspre echipa dumneavoastra este cu atat mai socant, pentru ca el transmite intregii economii un semnal negativ, nu doar pentru ca nu sunt acceptate solutiile propuse, dar si pentru ca sunt catalogate ca fiind «populiste»”, scrie Ponta.

“Vreau sa reiau, prin aceasta scrisoare deschisa, invitatia pe care v-am adresat-o inca din iunie, in calitate de copresedinte al USL, prin care ne aratam disponibilitatea de a participa la dezbateri pe fond, alaturi de Guvernul pe care il conduceti si de Banca Nationala, cu privire la bugetul de stat pe 2012. In lipsa unui larg acord cu privire la viitorul buget, credem ca economia romaneasca va avea de suferit, pentru ca se va ajunge in situatia adoptarii, din nou, a unor legi importante nesustinute de societate, neintelese de catre mediul economic si foarte putin legitime”.

El adauga ca social-democratii sunt in continuare convinsi ca, pentru a preveni o situatie si mai dificila in anul care va veni, este nevoie atat de dialog si respect (din partea puterii), cat si de deschidere fata de solutiile profesioniste ale PSD.

Comentarii

comentariu

About the Author

-