Published On: Soare, Oct 16th, 2011

PSD Diaspora a sarbatorit un an de la infiintare

Share This
Tags

Miercuri, 12 Octombrie 2011, a avut loc Reuniunea PSD Diaspora, intrevedere la care au participat membrii Biroului Executiv PSD Diaspora, Secretarii Executivi, presedinti de organizatii infiintate in afara granitelor tarii si, nu in ultimul rand, conducerea PSD National, prin presedintele Victor Ponta, secretarul general, Liviu Dragnea si presedintele TSD, Nicolae Banicioiu.

Acum un an, Partidul Social Democrat a lansat oficial doctrina implicarii directe a romanilor din Diaspora in politica romaneasca. „A fost o decizie inteleapta a Partidului Social Democrat de a da aceleasi drepturi romanilor din afara tarii, ca celor din Romania. Diplomatia publica a Romaniei nu poate sa se faca fara implicarea activa a comunitatilor romanesti din tarile europene”, a subliniat Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat, cu prilejul recentei intalniri a echipei PSD Diaspora de la Bucuresti.

Romanii care traiesc in afara granitelor Romaniei au acum un proiect politic in care sa creada, ei au nevoie sa stie ca cineva are grija de tara lor, de copiii si parintii lor, de orasul in care au crescut si locuit.

„Echipa PSD Diaspora are un potential enorm, dar si o responsabilitate uriasa, de a incerca sa asculte care sunt doleantele romanilor din afara, de a discuta in partid despre acestea si de a propune oferte politice realiste. Un partid social-democrat se gandeste la toti cetatenii. Majoritatea romanilor din afara tarii au probleme la care doar doctrina social-democrata poate sa gaseasca raspunsuri si rezolvari. Partidul Social Democrat, impreuna cu partidele membre ale Partidului Socialistilor Europeni, are posibilitatea si expertiza sa-i ajute pe cei care au nevoie si care si-au pierdut orice speranta ca mai exista cineva care se gandeste si la ei”, a precizat Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora.

Comentarii

comentariu

About the Author

-