Published On: mie, Oct 12th, 2011

PSD cere demiterea “imediata” a ministrului Teodor Baconschi

Share This
Tags

PSD respinge “cu indignare” declaratia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, potrivit careia este important ca PDL sa fie “sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste” si solicita presedintelui si premierului sa il demita pe acesta din functie “imediat si neconditionat”.

“Prin aceasta declaratie, pe cat de cinica pe atat de iresponsabila, efemerul titular al ministerului de Externe al Romaniei aduce o revoltatoare si nemeritata ofensa demnitatii milioanelor de romani, indiferent daca acestia traiesc si muncesc in tara sau in afara hotarelor sale, ofensa care se cere sanctionata imediat si neconditionat. Avem, in acest fel, explicatia dezastruoasei reprezentari si gestionari a intereselor Romaniei si ale poporului roman in Uniunea Europeana si in lumea contemporana, aflate in cautarea unor solutii viabile pentru iesirea din criza. O Europa si o lume in care vocea Romaniei, a presedintelui si a sefului diplomatiei sale nu s-a mai facut auzita in ultimii ani. Prin aceste revoltatoare si rusinoase declaratii, Teodor Baconschi nu a facut decat sa exprime crezul si optiunea PDL, partid a carei dezastruoasa guvernare a adus majoritatea covarsitoare a romanilor in situatia de a-si pierde speranta zilei de maine sau de a-si cauta salvarea muncind in strainatate. Or, tocmai votul acestor «cersetori» incearca sa il castige, mai bine spus, sa il cumpere ori sa il falsifice in beneficiul partidului sau Teodor Baconschi, prin trambitata initiativa a votului prin corespondenta”, se arata intr-un comunicat al Departamentului PSD de politica externa si relatii cu comunitatile romanesti.

Social-democratii opineaza ca, “in acceptiunea lui Teodor Baconschi, orice roman care nu sustine PDL este un cersetor sau un potential cersetor”.

“Este o interpretare tipica PDL de a demoniza pe toti cei care s-au saturat de acest regim nociv pentru Romania. PSD considera ca romanii, dinauntrul si din afara tarii, au datoria patriotica si de onoare sa reflecteze cu toata seriozitatea la aceste declaratii si sa decida, cu luciditate si cu raspundere pentru destinele tarii, ale lor si ale famillilor lor”, au  mai spus social-democratii.

PSD cere demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi.

“Avand in vedere ca, prin gravitatea lor fara precedent, declaratiile lui Teodor Baconschi il fac definitiv si irevocabil incompatibil cu calitatea de ministru al Afacerilor Externe, solicitam presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc sa il demita imediat si neconditionat din aceasta functie. Consideram ca nu exista niciun argument diplomatic, politic sau moral ce ar putea fi invocat in favoarea unei solutii de compromis”, se arata in comunicat.

Prim-vicepresedintele, PDL Teodor Baconschi, a declarat ca pentru victoria in alegerile din 2012 este important ca PDL “sa se pozitioneze pe esicherul politic ca principal partid de centru dreapta” si sa fie sustinut de “Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-