Published On: vin, Oct 14th, 2011

Proiectul Dorobanti bate pasul pe loc

Share This
Tags

* Ministerul Dezvoltarii inca nu a trimis niciun raspuns Primariei Braila in ceea ce priveste proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanti * primarul Aurel Simionescu spune ca aceasta problema s-ar putea solutiona, in cele din urma, in instanta

“Deocamdata nu am primit niciun raspuns din partea Ministerului Dezvoltarii la adresa noastra prin care, spunem noi, am lamurit toate aspectele semnalate de oficialii ministerului in cazul proiectului Bulevardul Dorobantilor. Daca raspunsul de la Bucuresti va fi unul nefavorabil, vom ajunge in instanta”, a declarat primarul municipiului, Aurel Simionescu. Incercand sa ne convinga de faptul ca se tine de cuvant in ceea ce priveste termenul de finalizare al lucrarilor, primarul a subliniat faptul ca, in ciuda acestor impedimente, lucrarile de reabilitare si de modernizare sunt in curs de desfasurare. Dar iarna bate la usa, iar lucrarile par sa bata pasul pe loc. Brailenii s-au saturat de traficul infernal de pe Dorobanti si de zgomotul pickhammerelor.

Reamintim cititorilor Infobraila ca Ministerul Dezvoltarii a evidentiat cateva obiectiuni in ceea ce priveste Caietul de Sarcini aferent licitatiei de atribuire a contractului de executie a lucrarilor la Dorobanti. Ministrul Dezvoltarii a avut obiectii la acea prevedere ce impune ofertantilor sa faca dovada detinerii ori inchirierii unor statii de betoane si asfalt pe o raza de cateva zeci de kilometri in jurul orasului. Aceasta cerinta, spune ministerul, ar fi ingradit accesul la licitatie pentru posibilii ofertanti. De cealalta parte, Primaria Braila, ca organizator al licitatiei, a explicat ca intreaga procedura de achizitie publica deja a facut obiectul studiului amanuntit al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Mai mult, atribuirea contractului s-a facut prin decizia unei instante de judecata care nu a semnalat niciun fel de problema in procedura de achizitie.

Licitatia pentru proiectul Dorobanti a fost castigata de asocierea de firme “Tancrad”, “Euro Construct”, “Max Boegl” si “Swietelsky Baugesellschaft”, dupa indelungi procese in instanta, solutionate de Curtea de Apel Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-