Published On: mar, Oct 25th, 2011

Pretul gigacaloriei a scazut, dar datoriile brailenilor tind sa creasca

Share This
Tags

Pretul gigacaloriei a scazut anul acesta de la 374 de lei/gigacalorie la 343 de lei/gigacalorie, iar de subventii vor beneficia cei care au un venit de pana la 1000 de lei pe membru de familie, lucru ce ar trebui sa ajute brailenii sa treaca peste iarna.

Cu toate ca au fost si pierderi de pe retea, datoria cea mai mare consta in restantele uriase la plata facturilor, lucru ce a obligat CET sa dea in judecata mai multe asociatii de proprietari, dar totodata le-a incetat si furnizarea caldurii. CET a incercat o colaborare cu asociatiile de proprietari pentru a nu se ajunge la masuri tragice cum ar fi sistarea caldurii.

„Cu cei care au venit si s-au interesat de situatie am incercat sa ajungem la o intelegere.”, a declarat Petrisor Motoc, directorul tehnic CET.

Datoriile din iarna trecuta sunt si acum neplatite

Primarul Aurel Simionescu a trait cu speranta ca datoriile facute in iarna trecuta vor fi platite de asociatiile de proprietari pe perioada verii. Fapt care nu s-a intamplat, brailenii reusind sa aiba datorii catre furnizorul de caldura de peste 10 milioane de lei. “Nu putem merge in continuare pe ideea ca unii platesc si altii nu. Cu certitudine, nu vom putea intra in iarna cu astfel de datorii, nu pentru ca nu am vrea noi, ci fiindca furnizorul de gaz va avea cu siguranta o atitudine restrictiva”, a declarat Simionescu.

Costurile din aceasta iarna vor fi asemnatoare cu cele din iarna trecuta, factura energiei termice pentru o garsoniera ajungand la circa 400 de lei, cu mai bine de 50% mai mult decat in iarna lui 2009.

Comentarii

comentariu

About the Author

-