Published On: joi, Oct 27th, 2011

Partidul brunetelor(?!)

Share This
Tags

Nu, nu-i o gluma! Am vazut “pe sticla” o bruneta autentica ce prezenta “programul” noii formatiuni politice. Cu obida, dar cu seriozitate, vesnica reprezentativa a sexului frumos, dar brunet, se plangea de grava discriminare la care sunt supuse. Adicalea de ce blonde si tot blonde, in Guvern, ca de televiziuni ce sa mai spunem?! Ce-i aia “te pui cu blondele”? Ce, cu brunetele nu poti sa te pui? Si iata cum, in virtutea libertatilor de asociere, un nou partid se vrea validat in folosul unei categorii sociale dezavantajate.

Pe aproape de acesta, alta formatiune bate la portile afirmarii, partidului lui Cozma. Daca in “partidul brunetelor” nu are acces, nefiind nici prea brunet, nici prea feminin, dincoace are reale sanse. Lasand greva la o parte, intentia pragmatica a noii formatiuni politice mi se pare laudabila, adica reinfiintarea clasei muncitoare. Presedintele Partidului (S.D.) al muncitorilor are ca intentie, nici mai mult, nici mai putin, decat aparitia a opt milioane de muncitori in tarisoara asta. Reafirm, cu acest prilej, adeziunea mea deplina la acest deziderat.

Vedeti dumneavoastra, toate bune si frumoase, intentii laudabile, chiar cu o doza acceptabila de patriotism. Afirm aici ca partidul autentic a devenit, in timp, o adevarata “floare rara”.

Ader la idee, dar exista “o mica” problema, nu mai avem industrie. Consecventi ideii ca “industria noastra este un morman de fiare vechi”, toti guvernantii postdecembristi s-au straduit din rasputeri (si au reusit) sa devalizeze tot ce era uzina ori fabrica de sorginte comunista. Pe bucatele, ori en-gros, industria noastra s-a dus frumusel la fier vechi.

In fine, dar nu in ultimul rand, mai am un comentariu. Cu infiintarea atator partide noi, pe langa cele existente, ne intoarcem in anul nouazeci, si ma gandesc, ma ingrozesc la gandul cum va arata un buletin de vot la parlamentarele de la anul. Mai puneti, va rog si comasarea scrutinelor si o sa va faceti o idee de ce ne va astepta in cabina de vot!

Si ca sa fiu rautacios pana la capat, intreb (nu acuz!) nu cumva chiar asta se urmareste?! Nu stiu! Eu am intrebat doar!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-