Published On: mie, Oct 19th, 2011

Nu putem reduce taxele si impozitele in 2012 si nu putem majora nici salariile inainte de alegeri

Share This
Tags

Anul viitor nu vor fi reduse taxele si impozitele si nici nu vor putea fi majorate salariile bugetarilor la rectificare, a declarat astazi ministrul de Finante, Gheorghe Ialomiteanu, in cadrul Comisiei de buget-finante din Senat.

In cadrul comisiei s-a discutat despre o posibila majorare a salariilor bugetarilor pentru anul viitor in perspectiva promovarii bugetului de stat pe anul 2012. In acest context, Ialomitianu a precizat pe de o parte ca taxele si impozitele nu vor putea fi reduse, dar si ca majorarea unor alte cheltuieli trebuie sa fie prudenta si sa tina cont de realitati. ”Nu trebuie sa luam masuri de dragul anului electoral si la jumatea anului sa ne cerem scuze. Nu putem sa luam unele masuri, de reducere a impozitelor si taxelor, de majorare a unor cheltuieli, fara sa avem cu certitudine ca lucrurile acestea sunt realizabile. Trebuie sa fim prudenti si lucrul acesta trebuie sa-l inteleaga si parlamentarii”, a spus ministrul.

Ultimele sase luni

In plus, Ialomitianu a precizat ca nu vor putea fi marite salariile nici la jumatatea anului, deoarece Legea Responsabilitatii fiscale interzice majorarile de salarii si pensii cu sase luni inainte de alegeri. ”In momentul de fata nu putem veni cu reducerea unor impozite si taxe, desi imi doresc reducerea contributiilor sociale pentru angajator, costul fortei de munca este ridicat, dar trebuie sa vedem cand putem sa facem acest lucru, pentru ca nu vreau sa se intample ca in Bulgaria si Ungaria, sa venim cu reducerea unor impozite si taxe si dupa aceea sa ne cerem scuze ca trebuie sa venim cu niste masuri de ajustare a cheltuielilor sau marirea unor taxe”, a mai spus Ialomitianu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-