Published On: lun, Oct 3rd, 2011

Noile prevederi ale Codului Civil, mult mai convenabile pentru ambii soti

Share This
Tags

*Noul Cod Civil a intrat in vigoare de la 1 octombrie si reprezinta un moment deosebit de important pentru societatea romaneasca.

Ce modificari prevede Noul Cod Civil?

Parintii care vor divorta pot avea prin lege custodia comuna a minorilor rezultati din casatorie. De asemenea, copiii de peste 10 ani pot fi intrebati de judecatori la cine doreste sa locuiasca dupa divort.

Noul Cod Civil protejeaza actul de logodna, astfel ca logodnicul care va fi parasit inainte de nunta va putea cere despagubiri celei care l-a parasit.

Daca obisnuiesti sa ii citesti mesajele partenerului de viata, afla ca daca acesta te va reclama, poti plati despagubiri mari intr-un eventual proces.

Alte prevederi ale Codului Civil:

- daca nu exista copii, divortul se poate pronunta si la notar;

-contractul prenuptial este recunoscut acum si de catre statul roman;

-in cazul in care sotia se va muta intr-un imobil al sotului, acesta nu mai putea sa vanda proprietatea fara acordul sotiei;

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a declarat ca Noul Cod Civil : “Este o lege a libertatii. Institutiile reformate sau cele noi au la baza principiul fundamental al libertatii de vointa. Este un Cod al libertatii, pentru ca implineste in sfera dreptului, ideea superioara a libertatii. Libertatea de a contracta, libertatea de a testa, libertatea de a intreprinde, de a dobandi sau a ceda, libertatea de a aseza familia pe o baza convenabila ambilor soti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-