Published On: joi, Oct 6th, 2011

MOLIMA Gonite din Franta, tigancile se plang de lipsa de clienti la ghicit

Share This
Tags

*Cu dorul la cei 2-10 euro cat scoteau odata de la un vestic, cersind pe strazile Parisului, tiganii goniti de autoritatile franceze ataca acum oriunde gasesc materialul slab

Bine orientate de „managerii” lor, care stiu toate tainele in ale cersitului, pirandele care le au si cu ghicitul ataca acum elevii de liceu gata sa indice cu exactitate, pentru cei la care tine vrajeala, nota la mate sau la romana

Locurile unde elevii de liceu ies cu predilectie in pauze, in afara perimetrului institutiei de invatamant au devenit tinta pirandelor care se indeletnicesc cu ghicitul. Ca ele habar nu au sa vorbeasca macar, este alta problema, dar odata ajunse in preajma elevelor, incep imediat sa turuie vrute si nevrute in agatarea clientilor.

Hai sa-ti ghicesc!

De retinut ca practicantele meseriei sunt foarte bine instruite unde si cum sa atace.

„Cel mai sigur mod de a da iama printre liceeni, este acela de „gini” grupurile mici, daca se poate numai de fete si pe cat posibil una, doua sa fie suparate. In felul acesta cand incep sa vorbeasca, repede, pentru a nu lasa timp de gandire celui asupra caruia au stabilit atacul, pomenesc imediat de ghinionul ce va veni la ora de romana sau matematica, mai turuie ceva despre argintul viu pe care-l are unul din membrii familiei, sau alte fraze alambicat concepute, astfel incat sa se potriveasca oricui, dupa care urmeaza inevitabilul : Da un leu sa te desfac de belea!”, ne-a explicat Raluca Popa, sociolog.

Daca persoana aflata sub tirul vorbelor bolborosite scoate vreun ban , tiganca nu mai lasa victima devenita sigura, din gheare. Cere tot mai mult, si intotdeauna credulul ramane cu paguba.

Vreau in Franta!

De ce acolo, nu se stie! Dar cu siguranta cei care au trecut pe malurile Senei  vor iar acolo.

Una dinte pirandele care da tarcoale unui liceui central a lasat copiii in pace si a acceptat sa vorbeasca, dar nu pe gratis.

Gamalia Stanescu, cel putin asa a zis ca o cheama, a cerut bani ca sa ne vorbeasca. In schimbul unei bancnote de 50 de lei, care insa nu i-a fost data decat la final, a acceptat sa spuna ce anume o trage in Franta.

„Bre frumosule, francezii e prosti tare de tot, nu e smecheri ca romanii. Da’ colo tre’ sa fi musai bortoasa sau fara un picior ca altfel  nu da bani. E bine tare in Franta pentru noi. Fac acolo si 100 de euro pe zi, Pe Parizianu si Senulica i-am nascut acolo. Pe Senulica am nascut-o la Dominica, o maternitate de moare lumea, unde numai cucoanele merg. Am dat 1000 de euro ca sa nasc acolo”, ne-a spus Gamalia.

Aici in tara merge greu treaba. Cei 300 de euro promisi de francezi nu au venit, asa ca Gamalia face acum bani ca sa plece iar.

„Mint si aia mai rau ca tiganii. Ma duc iar acolo sa-l nasc si p-asta (n.r. este gravida in luna a saptea), da’ mai trebe bani, iar de la calicii astia de romani abia scoti 20-30 de lei pe zi. De unde dracu sa aiba romanii bani daca se duc ca prostii la munca?”, a comentat tiganca.

Doi dintre plozii ei sunt nelipsiti din zona covrigariei de la intersectia strazilor Republicii cu Bulevardul Independetei. Este vorba de Bandera si Pamela de 1 , respectiv 9 ani. Cei doi cer mai ales de la tinerele care cumpara produse de patiserie. Daca sunt refuzati lovesc fetele, cel mai adesea eleve, peste maini si le insfaca pachetul.

„Unul l-a aruncat pe Bandera in fata unei masini, sa-l omoare. Aste pentru ca a luat si el (Bandera n.r.) sticla de suc din caruciorul copilului, ca ii era sete saracu!”, ne-a explicat piranda, parand a nu intelege diferenta dintre bine si rau intr-un astfel de caz.

Cine trebuie sa ia masuri

Adevarul este ca in ultima vreme se vede clar o invazie a tigancilor cu ghiocul, nelipsite din Gradina Mare pana in Parcul Monument si din Centrul Vechi pana pe Esplanada. Nu poti bea o bere la o terasa fara sa fii asaltata de eternul „Hai sa-ti ghicesc!”

Codul Penal incrimineaza astfel de fapte, articolul 215 –Inselaciunea-prevede ca : Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani.

Cu toate acestea autoritatile si organele abilitate se fac ca ploua in a lua masuri privind respectarea legii si culegerea de pe strazi a celor care, prin activitatile practicate, aduc o grava atingere societatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-