Published On: joi, Oct 27th, 2011

Mai bine ori mai rau…

Share This
Tags

Sondaje care dau, cu procente diferite, drept gresita calea pe care o urmam, colaborata cu noatalgia, tot mai vadita in randul conationalilor nostri in loc sa-i puna pe ganduri pe politicienii care fac legea in momentul acesta, umbla dupa cai facile de manipulare, spera in ignoranta lor cea paguboasa ca oamenii mai cred in vorbe, ca mai pot fi dusi cu zaharelul.

Des, tot mai des, isi fac loc in dezbateri televizate, aprecieri ale unora si altora ca a fost mai bine inainte. Si vin cu argumente! Altii, din contra, se dau de ceasul mortii sa demonstreze de ce a fost rau. Si acestia cu argumente!

Este cat se poate de adevarat ( nu pun verdicte!) ca nicio randuire sociala nu este perfecta, ideala. Este, la fel de adevarat ca marxism-leninismul dadea drept societate ideala comunismul inaintat. Comunism, care in paranteza fie spus, nu a fost atins de nimeni si, pe care, prin consecinta, nici nu putem sti cum ar fi fost!

Daca a fost mai bine ori mai rau inainte, devine o chestiune pur subiectiva. Pentru unii mai bine, pentru altii mai rau. Altminteri, nu se poate generaliza. Au fost greseli cu duiumul, au fost abuzuri, ilegalitati, nepotisme (suntem balcanici, ce naiba!)

Pentru a raspunde, cu oarece corectitudine la intrebarea, daca a fost mai bine sau mai rau, si asta comparativ (bineinteles!) cu ce se intampla astazi trebuie luati in consideratiune o multitudine de factori, se cere analiza unui cumul de evenimente, fapte si imprejurari.

Pe de alta parte, politicienii ar trebui sa fie primii ingrijorati de amploarea pe care o ia nostalgia, caci roata istoriei se invarte, de regula inainte, dar, in anumite conjucturi si inapoi! Luati aminte!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-