Published On: mar, Oct 25th, 2011

M-am saturat!

Share This
Tags

Ei bine, da!, m-am saturat!

M-am saturat sa fiu considerat o povara, un “balast” de gatul progresului social!

Nu mai support sa fiu amenintat ca mi se taie pensia cu 15 procente!

Ma indigneaza sa fiu tratat drept “omul cel gras ce s-a cocotat in spatele unui preicajit” ! (am incheiat citatul!).

Simt un stress periculos pentru tensiunea mea arteriala de cand am fost inclus in categoria de “asistat social” : (a se vedea o ultima declaratie a ministrului muncii nou investit!).

Nu mai pot sa accept nominalizarea pe post de “numar” abstract printre cei sase milioane de pensionari. Am vagul sentiment al apartenentei la un lagar de concentrare. Se stie ca acolo fiecare primea un numar ce-i anula complect individualitatea de OM. Acesta este sentimental meu de cate ori se face referire la raportul dintre “numarul” pensionarilor si cel al  “activilor”. Ce vina am eu in toata chestia asta? N-am inteles!

Mi-am strepezit dintii de acreala cu care pronunta unii politicieni sintagma de “pensionar”!

Ma apasa greu si maladiv impozitul pe pensie, dar si mai mult cele 5.5 procente ce mi se retin, chipurile, pentru sanatate. S-a spus; l-am auzit pe mai-marele guvernului,- ca 5.5 se va calcula clar la ce depasesste 740 lei. Vezi sa nu! Mi s-a aplicat la toata suma. Daca m-am adresat casei de pensii am primit un raspuns aiuritor din care nu se intelege nimica.

Ma prinde groaza la gandul ca urmeaza alte si alte impozitari, ba sunt niste schizofremici de parlamentari carora le-a basit mintea ca bine ar fi sa se desfiinteze pensile de tot!

In fine, capacul l-a pus un asa-zis ministru de externe care, nici mai mult, nici mai putin, m-a “avansat” la calitatea de cersetor. Brava natiune, halal popor! Pai bine, mai nu stiu cine mama dracului te-a invatat pe tine carte, cartea omeniei si a respectului? N-ai alta treaba?! Vezi mai degraba, ce contine fisa postului de la externe, nu-ti mai baga nasul unde nu-ti fierbe oala!

Eu unul m-am saturat de toate astea, sunt satul pana-n gat de mizerii, etichetari, invective si un gand rau ma bantuie sa-i vad pe astia ce nu au loc de noi, pensionarii, la varsta senectutii, saraci lipiti fara nicio letcaie agonisita, fara pensie si bolnavi copti!

Un amarat de pensionar, Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-